Serie

Skribent

Anders Eklöf

19 maj 2021 | 20:10

En helt ny animerad Batman-serie kommer till HBO Max

Från bland annat skaparen av den kultförklarade "Batman: The Animated Series" från 90-talet kommer en helt ny animerad tv-serie om Läderlappen, men även en om Superman.
HBO Max och Cartoon Network har beställt den animerade tv-serien "Batman: Caped Crusader" till streamingtjänsten, som produceras av järngänget J.J Abrams, Bruce Timm och Matt Reeves. 
 
- Vi är mycket glada över att få arbeta tillsammans med den här karaktären, för att berätta spännande nya berättelser i Gotham City. Serien kommer att vara spännande, filmisk och stimulerande för Batmans rötter i noirfilm, samtidigt som den dyker djupare in i psyket hos dessa ikoniska karaktärer. Vi ser fram emot att få dela denna nya värld med er, säger de tre producenterna i ett pressmeddelande. 
 
F6c94b8c6e5f6998c79a54cd5f42f4e6 batman caped crusader2c color
 
J.J Abrams är numera känd som killen som regisserat både Star Wars- och Star Trek-filmer, men är även en av upphovsmännen bakom tv-serier som "Lost" och "Alias".
 
Bruce Timm är en av skaparna bakom den klassiska "Batman: The Animated Series" som gick under 90-talet, samt andra DC-serier som "Batman Beyond".
 
Matt Reeves har regisserat den kommande filmen "The Batman" med Robert Pattinson som Bruce Wayne, som har planerad premiär i mars 2022. 
 
 
- Batman: The Animated Series var ett mästerverk som formade uppfattningen av karaktären för en hel generation fans. Det är i den andan som vi samlar tre mästerliga berättare - var och en med sin egen intuitiva förståelse och tillgivenhet för karaktären, för att skapa en ny serie som kommer att fortsätta i samma banbrytande arv, säger Warner Bros Animation- and Cartoon Network Studios-regissören Sam Register. 
 
När "Batman: Caped Crusader" har premiär är i dagsläget oklart, men HBO meddelar att både "Batman: The Animated Series" och "Batman Beyond" dyker upp på streamingtjänsten i januari 2022. 
 

Även Stålmannen flyger in på streamingtjänsten

 
Förutom det är en annan animerad DC-serie på gång, kallad "My Adventures with Superman"
 
Serien handlar om 20-åriga Clark Kent, Lois Lane och Jimmy Olsen när de jobbar som reportrar på Daily Planet, samtidigt som Superman hittar sin identitet som superhjälte. Huvudrollen spelas av Jack Quad, som är mest känd som Hugie i "The Boys". 
 
F6c94b8c6e5f6998c79a54cd5f42f4e6 wba superman image
 
 
- Detta är den första animerade Superman-serien på många år och vi vill berätta vår historia genom trion Clark, Lois och Jimmy - vars dynamik tillåter rika och engagerande berättelser, säger Sam Register.
 
Två säsonger är redan beställda av "My Adventures with Superman" och är producerad av veteraner som jobbat på serier som "Invader Zim: Enter the Florpus", "Voltron: Legendary Defender" och "She-Ra and the Princess of Power". 
 
Vilken serie ser du fram emot mest? 
| 19 maj 2021 20:10 |