Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 mars 2021 | 11:00

En första smygtitt på spelet "The Lord of the Rings: Gollum"

Den gråa varelsen smyger i Mordor i en ny trailer för "The Lord of the Rings: Gollum".
Det efterlängtade spelet om den mörka varelsen Gollum från Tolkiens fantasyböcker och "Sagan om Ringen"-filmerna blev nyligen försenat till 2022, men nu har vi fått se några första klipp på hur spelet faktiskt ser ut i rörelse. 
 
 
Spelet "The Lord of the Rings: Gollum" utspelar sig före händelserna i filmerna och böckerna, efter att hobbiten Sméagol fått tag i den magiska ringen och förvandlats till Gollum. Spelet har inget med Peter Jacksons filmer att göra, utan är en helt fristående berättelse. 
 
– Vi koncentrerar oss på karaktären av Gollum och berättar hans historia innan vi lär oss om vad som händer med honom i böckerna. Vi letar efter sätt att berätta berättelser som inte har visats i filmerna. Vi berättar historien om en karaktär vi känner till, men upprepar inte det du redan vet, sa Daedalics vd Carsten Ficthelmann till PC Gamer
 
 
Gollums delade personlighet kommer ha en viktig roll i spelet, där du kommer få göra val utifrån det. Spelet fokuserar annars på smygande istället för strider. 
 
"The Lord of the Rings: Gollum" släpps till Playstation 5, Playstation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch och PC någon gång under nästa år. Enligt mig ser det en aning billigt ut i sin grafik och Daedalic Entertainment är verkligen ingen stor studio, men förhoppningsvis kan det överraska. 
 
Vilken typ av spel skulle du vilja se i "Härskarringen"-universumet? 
| 26 mars 2021 11:00 |