Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

13 augusti 2018 | 23:15

En första magisk titt på "Chilling Adventures of Sabrina"

För den som hade sina tvivel, den här versionen av "Sabrina - tonårshäxan" ser ut att bli allt annat än en lättsam sitcom.
Idag har Netflix gått ut med de två första officiella bilderna från "Chilling Adventures of Sabrina, den nya "mörkare" versionen av "Sabrina - tonårshäxan". Om man ska vara riktigt petig har vi faktiskt redan fått "en första titt" från den kommande serien för några månader sedan, det rörde sig däremot då enbart om en grynig Twitterbild från inspelningarna.
 
Roberto Aguirre-Sacasa, showrunner för "Riverdale", är manusförfattare och exekutiv producent för serien. Inledningsvis var det tänkt att "Chilling Adventures of Sabrina" skulle bli någon form av systerserie till "Riverdale" - med möjliga crossovers och liknande. Men så är inte längre fallet. Aguirre-Sacasas båda tv-serier kommer att utspela sig i separata världar, eftersom Sabrina slutligen landade helt och hållet hos Netflix - till skillnad från "Riverdale" som i USA fortfarande sänds hos CW.
 
 
Vi kommer att få se Kiernan Shipka ("Mad Men", "Feud") i huvudrollen som Sabrina samt; Miranda Otto, Lucy Davis, Ross Lynch, Michelle Gomez, Chance Perdomo, Jaz Sinclair, Richard Coyle, Tati Gabrielle, Adeline Rudolph, Abigail Cowen, Lachlan Watson, Bronson Pinchot och Gavin Leatherwood i andra återkommande roller framför kameran.
 
Baserat på de två första officiella bilderna känner jag personligen, också med tanke på den kvalitet vi fått se i "Riverdale"-produktionen, faktiskt en ganska stor pepp på att få lära känna Sabrina på nytt. Kiernan Shipka ser verkligen ut att kunna fylla de magiska skorna som Melissa Joan Hart värmde upp i "Sabrina - tonårshäxan", under andra halvan av 90-talet. De båda versionerna av Sabrina ser ut att kunna stå bra för sig. Något som jag exempelvis känner är mer av ett problem inför höstens andra häxreboot - "Charmed" ("Förhäxad"), men mer om det i kommande artiklar.
 
 
Nu inväntar vi bara de första rörliga bilderna för att se huruvida peppen kommer att växa sig ännu starkare inför premiären - eller inte. Den 26 oktober dimper hela den första säsongen av "Chilling Adventures of Sabrina" ned på Netflix.
 
Vad tycker du om bilderna - och vad tror du om den kommande rebooten av Sabrina i "Chilling Adventures of Sabrina"? Kommentera gärna nedan!
| 13 augusti 2018 23:15 |