Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

5 april 2018 | 12:00

En första titt på den nya mörkare versionen av "Sabrina - tonårshäxan"

I en första bild från inspelningarna av "Chilling Adventures of Sabrina" får vi äntligen en titt på nya Sabrina (och Harvey).
Den nya tv-serien om tonårshäxan Sabrina, som i sitcomform underhöll oss i slutet av 90-talet, var inledningsvis tänkt att bli en kompisserie till CW:s hyllade "Riverdale". Därav är många ur "Riverdale"-produktionen även involverade i skapandet av den nya Sabrina-serien. Tanken var från början att de båda serierna skulle använda sig av crossoveravsnitt mellan serierna.
 
Efter att Netflix gick in och köpte upp projektet och gjorde det till en av sina egna originalserier är den tanken inte längre aktuell, men serien om Sabrina kommer fortfarande utspela sig i en avsevärt mörkare värld än vad vi är vana att se henne i - en slags inofficiell kompisserie till "Riverdale" trots allt.
 
Netflix "Chilling Adventures of Sabrina" kommer att bli en nytolkning av serietidningarna om Sabrina, mer grundad i mörk humor, skräck och det ockulta. Den första bilden från inspelningarna av den nya serien lades ut på Roberto Aguirre-Sacasas (skaparen av både "Riverdale" och den nya Sabrina-serien) Twitter under kvällen igår.
 
 
Den första titten på Kiernan Shipka ("Mad Men") och Ross Lynch som kärleksparet Sabrina och Harvey är visserligen allt annat än mörk. Men jag får verkligen väldigt positiva vibbar av det här projektet. I en tid med mängder av revivals, reboots och olika adapteringar verkar "Chilling Adventures of Sabrina" bli en av de mer intressanta.
 
I några av de andra rollerna finner vi Michelle Gomez som Mary Wardwell/Madam Satan (!!), Jaz Sinclair som Rosalind Walker, Chance Perdomo som Ambrose Spellman, Lucy Davis som Hilda Spellman, Miranda Otto som Zelda Spellman och Richard Coyle som Father Blackwood.
 
"Chilling Adventures of Sabrina" får premiär på Netflix någon gång senare i år.
 
Vad tycker du om den första bilden på Kiernan som den nya Sabrina? Kommentera gärna nedan!
| 5 april 2018 12:00 |