Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 mars 2024 | 08:30

En döende man fick se ”Dune: Part Two” först av alla

Han fick sin sista önskan uppfylld, bara dagar före sin död.
Den döende mannen i Quebec, Kanada, var en stor cineast vars sista önskan var att få se "Dune: Part Two".
 
Mannen var inlagd för vård i livets slutskede när han uttryckte sin önskan för en anställd på sitt vårdhem, Josée Gagnon, som berättade för Global News vad som hände sen:
 
- Jag tänkte för mig själv, vad kan vi göra? Sedan påminde min man mig om att jag kan få vad som helst att hända. Så jag lade ut ett inlägg på sociala medier och vi var i kontakt med Villeneuves team inom 12 timmar.
 
Regissören Denis Villeneuve och hans folk planerade först att bjuda in den döende mannen till Los Angeles eller Montreal för premiären där, men när det var tydligt att han aldrig skulle orka med eller ens överleva en resa hittade de en annan lösning.
 
Kan inte Mohammed komma till berget, får berget komma till Mohammed. Sagt och gjort. Villeneueves assistent tog helt sonika regissörens egen laptop och får till den döende mannen i Quebec, där alla fick skriva på ett sekretessavtal. Mannen fick välja en person till att se filmen med, och valde en vårdare.
 
- Hon tog bort allas telefoner och spelade upp filmen på den bärbara datorn för bara dem två i hans rum. Varken hon eller jag tittade på den. Det var en riktigt stor grej. Jag fick höra att inte ens USA:s president fick se den innan den släpptes.
 
Tyvärr orkade inte den döende mannen se hela filmen. Tre timmar var helt enkelt för mycket för honom att orka med. Men enligt Josée Gagnon älskade mannen vad han hann se. Bara några dagar senare var han död.
 
Den privata och väldigt speciella visningen skedde i januari, men hölls hemlig fram till filmens biopremiär.
 
"Dune: Part Two" går just nu på biograferna.
 
 

Läs också: ”Mitt hjärta krossades” - känd skådespelare klipptes bort ur ”Dune: Part Two”

 
| 7 mars 2024 08:30 |