Film

Skribent

MovieZine

4 mars 2024 | 11:45

”Mitt hjärta krossades” - känd skådespelare klipptes bort ur ”Dune: Part Two”

Den långa rollistan kunde ha blivit ännu längre.
Det saknas inte stora namn i bioaktuella sci-fi-spektaklet ”Dune: Part Two”. Från Timmy Chalamet och Zendaya till Stellan Skarsgård och Rebecca Ferguson, plus nykomlingar som Florence Pugh - man kan tro att halva Hollywood fick följa med till ökenplaneten Arrakis.
 
Men en som du inte kommer få se slåss bland sandmaskar är Tim Blake Nelson. Den 59-årige skådespelaren (känd från både Coen-filmer och Marvels universum) berättar om sorgen över att bli bortklippt då filmen blev för lång.
 
Han hyser däremot inget agg mot regissören Denis Villeneuve och hoppas få jobba med honom igen, enligt en intervju med Movieweb:
 
- Jag tror inte att jag får lov att säga vilken scen det var. Det är upp till Denis om han vill prata om det. Jag hade kul på inspelningen där borta. Och han behövde klippa bort scenen för att korta ned filmen. Det krossade mitt hjärta, men jag är inte sur. Jag älskade det, och vi planerar att jobba ihop igen.
 
Tim Blake Nelson i filmen "Holes" (2003).
 
Trots en saftig speltid på 2 timmar och 45 minuter är "Dune: Part Two" onekligen en stor publikdragare. Med 178 miljoner dollar i kassan sedan premiären förra veckan har vi just fått årets första blockbuster.
 
Vilka scener som fått hamna på klipprumsgolvet lär dock förbli en hemlighet som Villeneuve tar med sig i gravem. Första versionen av första "Dune" var exempelvis fyra timmar lång, skriver Collider:
 
- Det är smärtsamt att behöva klippa bort scener. Men när det är dött, så är det dött. Jag kommer inte gå tillbaka och försöka skapa en Frankenstein och återuppliva sånt jag redan dödat, har regissören sagt.
 
| 4 mars 2024 11:45 |