Serie

Skribent

Tobias Andersson

23 december 2022 | 11:20

"Inte lika blodigt" när Daredevil återvänder på Disney+

”Min instinkt säger att det kommer bli mörkt på Disney+, men troligtvis inte särskilt blodigt”, poängterar Charlie Cox som även avslöjar att inspelningen börjar i vår.
Den blinde superhjälten hittade till slut hem till Disney+ efter att rättigheterna gick tillbaka till Marvel – och den Marvelproducerade Netflixserien slapp hamna i limbo. I somras stod det även klart att Charlie Cox skulle få återvända som den brottsbekämpande advokaten Matt Murdoch i serien ”Daredevil: Born: Again”.
 
Men det kom kanske inte som någon överraskning då vi redan sett Charlie Cox karaktär vävas ihop med MCU i och med cameos i ”Spider-Man: No Way Home” och i serien ”She-Hulk: Attorney at Law”. Hur som helst blev det en glad nyhet för fansen att ”Daredevil: Born: Again” utannonserades med premiär våren 2024 på Disney+.
 
 
Marvel tror stenhårt på serien. Så mycket att säsongen kommer bli hela 18 avsnitt lång, någon sådan avsnittsrik säsong har Marvel aldrig producerat för någon serie tidigare.
 
– Jag är fascinerad över att de har valt att göra hela 18 avsnitt, sa Charlie Cox i en intervju med NME. Jag börjar filma i februari och slutar i december.
 
Hos Netflix spelade han in 13 avsnitt per säsong av serien. Det blev sammanlagt 3 säsonger som blev väl mottagna av fansen och Charlie Cox hoppas att få utforska fler sidor hos karaktären när serien återuppstår hos Disney+.
 
– Det måste bli en slags reinkarnation, det behöver bli annorlunda. Varför gör vi det annars? Min åsikt är att den här karaktären fungerar bäst när han är inriktad på en lite mer vuxen publik. Min instinkt säger att det kommer bli mörkt på Disney+, men troligtvis inte särskilt blodigt, säger Cox.
 
Ser du fram emot att få se Charlie Cox återvända som Daredevil?
| 23 december 2022 11:20 |