Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 juli 2022 | 11:15

Kommer "Daredevil: Born Again" bli den mörkaste Marvelserien hittills?

Charlie Cox kommer att återvända till rollen som advokaten Matt Murdock och superhjälten Daredevil i en ny tv-serie som släpps under våren 2024.
Med tanke på att vi redan har fått se Charlie Cox dyka upp i "Spider-Man: No Way Home" och i trailern till "She-Hulk: Attorney at Law" samt förväntas dyka upp i "Echo", så visste vi att karaktärerna i de lite mörkare Marvelserierna som släpptes hos Netflix under mitten av 2010-talet skulle börja vävas ihop med Disneys officiella "Marvel Cinematic Universe".
 
Under helgens San Diego Comic-Con visade det sig att Cox även kommer att få återvända som med en helt egen serie "Daredevil: Born Again", någon gång under våren 2024. Ett passande namn på en tv-serie med en karaktär och skådespelare som redan hunnit spela rollen i tre säsonger mellan 2015 och 2018 hos en annan distributör, kan man kanske tycka. 
 
För fansen som har följt Daredevils grafiska romaner genom åren så pekar den nya titeln däremot på en väldigt specifik och särskilt mörk Daredevil-berättelse. "Born Again" skrevs av den legendariske serieskaparen Frank Miller ("Sin City", "The Dark Knight Returns", "300", "Batman: Year One") redan 1986 och handlade om hur Daredevils exflickvän Karen Page hade lämnat Nelson & Murdock-byrån för att pröva lyckan som skådespelerska.
 
Large 188e7b44672a38ad13fff536c14165a2 daredevil born again
 
Istället fastnar hon i ett heroinmissbruk, börjar dyka upp i Mexikanska porrfilmer och säljer (mot lite heroin) slutligen information om att det är just Matt som döljer sig under Daredevil-masken. Den här informationen säljs sedan vidare till Kingpin, som under de följande månaderna gör allt för att förstöra både Matts privatliv och anseende som advokat. Innan allt fullständigt urartar, med en hemlös och paranoid version av Daredevil ute på gatorna. 
 
Nu återstår det givetvis att se hur mycket av Millers "Born Again"-berättelse som faktiskt kommer att användas i den nya Daredevil-serien. Men med tanke på att det är en av de mer omtyckta och mörkaste berättelserna om karaktären, så vore det ju tråkigt om det enda man tänkte använda sig av var just titeln.
 
Det är i skrivande stund fortfarande oklart om Deborah Ann Woll, som spelade Karen Page i "Daredevil"-serien hos Netflix, kommer att dyka upp i "Daredevil: Born Again". Men både Charlie Cox och Vincent D'Onofrio kommer i alla fall att återvända som Daredevil och Kingpin.
 
 
Premiären av "Daredevil: Born Again" är fortfarande nästan två år bort. Men om mindre än en månad är det dags för en annan superadvokat att få sin egen tv-serie när "She-Hulk: Attorney at Law" dimper ned hos Disney+ den 17 augusti. Och i den sista sekunden av trailern verkar det ju onekligen som att hon kommer att få viss hjälp från självaste Daredevil också. 
 

Läs också: The Multiverse Saga: här är alla stora Marvel-nyheter från Comic-Con

 
Tror du att vi kommer att få se något ur Frank Millers "Born Again"-version av Daredevil när serien dyker upp om två år? Kommentera gärna nedan!
| 25 juli 2022 11:15 |