Film

Skribent

MovieZine

17 februari 2017 | 12:00

Emma Watson försvarar Skönhetens och Odjurets komplicerade relation

"Belle har inga drag av någon som lider av Stockholmssyndromet".
I det senaste numret av Entertainment Weekly ståtar Emma Watson som Belle på omslaget, och i den medföljande intervjun får hon frågan hur hon ser på problematiken i Skönhetens och Odjurets relation (där han håller henne inlåst tills de blir kära i varandra, ungefär).

- Det är en väldigt bra fråga och det var något som jag tampades med i början; den här Stockholmssyndromet-frågan som finns i historien. Det är ju när en fånge tillslut ställer sig på förövarens sida. Belle däremot argumenterar ständigt med Odjuret. Hon har inga drag av någon som lider av Stockholmssyndromet därför att hon behåller sin självständighet, och hon behåller sin frihet kring att tänka som hon vill.

- Hon ger lika mycket som hon tar. Han bankar på dörren och hon bankar tillbaka. Det finns ett drag av trotsighet hos henne där hon tänker: "Du tror att jag ska komma och äta middag med dig när jag är din fånge? Absolut inte!". Jag tycker att det är en vacker sak med den här kärlekshistorien. De bildar en vänskap först och därefter kommer kärleken in i bilden, vilket på många sätt känns mer meningsfullt än i många andra kärlekshistorier där det är kärlek vid första ögonkastet.


"Skönheten och odjuret" får premiär den 17:e mars.

Har du någonsin tänkt i de här banorna kring historien i "Skönheten och odjuret"?
| 17 februari 2017 12:00 |