Serie

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2022 | 09:00

Emily Blunt sågar manus med "starka kvinnliga huvudroller"

"Det värsta som finns", säger skådespelerskan som söker efter mer utmanande roller.
"Starka kvinnliga huvudroller" är ingenting för Emily Blunt. Skådespelerskan som vi kunnat se i "Edge of Tomorrow" och "A Quiet Place" säger i en intervju med brittiska The Telegraph att den karaktärsbeskrivningen gör henne uttråkad.
 
- Det värsta som finns är att öppna ett manus och läsa orden "stark kvinnlig huvudroll". Då är jag redan ute. Jag är uttråkad. Sådana roller skrivis som otroligt stoiska, man får bara spela tuff och säga tuffa saker.
 
 
Blunt är högaktuell i huvudrollen i western-dramat "The English" på Prime Video. Och om någon undrar vad motsatsen till en "stark kvinna" är så är det bara att kolla in den hyllade miniserien, där hon beskriver sin roll som något "mer överraskande". En kvinna med en hemlighet och med flera nyanser:
 
- Hon är så överraskande och oförutsägbar... samtidigt som hon är oändligt orädd och hoppfull. Trots att hon ställts inför stora motgångar i livet. Rollen i sig var så komplex och jag ville verkligen få följa med henne på den här långa resan, berättade Blunt för MovieZine häromveckan.
 
Miniserien "The English" med Emily Blunt finns att streama på Prime Video.
 
Vad tycker ni om "starka kvinnliga huvudroller" i film och tv?
| 15 november 2022 09:00 |