Film

Skribent

Thomas Linnaeus

14 april 2023 | 19:40

Elijah Wood överraskad av nya “Sagan om ringen”-planer: “De vill tjäna pengar”

I en ny intervju berättar den forna Frodo-skådisen om att han blev överraskad över beskedet från Warner Bros. att göra nya “Sagan om ringen”-filmer.
I februari blev det klart att Warner Bros. ska göra nya “Sagan om ringen”-filmer - vilket kom som en överraskning för många. En av dessa är Elijah Wood, huvudpersonen i Peter Jacksons trilogi från tidigt 2000-tal. Skådisen har nyligen intervjuats av GQ Magazine och här berättar han att han blev förvånad över nyheten om de nya planerna:
 
- Jag är fascinerad, jag är exalterad, och jag hoppas att de blir bra! Jag är också överraskad, men jag vet inte varför jag är det, för det skulle naturligtvis komma nya filmer.
 
Och varför satsar Warner Bros. återigen sina slantar på denna värld? Enligt Wood handlar det om en den ekonomiska aspekten:
 
- Självklart är grundtanken att tjäna mycket pengar. Det är inte så att ett gäng chefer säger “nu gör vi riktigt grym konst”! Men jag vill inte vara missunnsam gentemot dem, eftersom att det är så filmindustrin fungerar. Även om stor konst också kan komma därifrån. Så det ena behöver inte betyda det andra.
 
Men det är inte vilka som helst som bör göra “Sagan om ringen", förklarar Wood:
 
- Filmerna kom från ett passionerat team som ville se böckerna förverkligade. Och jag hoppas att det är just passionen som sätter tonen för de nya filmerna. Jag hoppas också att det är samma motivation som finns när en manusförfattare, eller filmskapare anställs. Och att det finns en vördnad för Tolkiens material, och en entusiasm inför att utforska det.
 
Vad filmerna kommer att handla om, eller vilka som kommer att jobba på dem är i nuläget okänt. Men tidigare har vi skrivit om att de mest ivriga fansen vill se lustigkurren Tom Bombadil förverkligad. Om Peter Jackson återvänder till världen är också en möjlighet, då rykten säger att Warner Bros. gärna vill återanställa regissören.
 
Vad tycker du att de nya “Sagan om ringen”-filmerna ska handla om?
| 14 april 2023 19:40 |