Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 februari 2023 | 10:30

"Elden Ring" firar sitt 1-årsjubileum i Stockholm i helgen

Spelet av From Software har dessutom sålts i över 20 miljoner exemplar över hela världen.
Den 25 februari förra året släpptes det oerhört hyllade spelet "Elden Ring" av den japanska studion From Software och "A Song of Ice and Fire"-författaren George R.R. Martin.
 
I helgen fyller det mest prisbelönta spelet genom tiderna ett år, vilket ska firas i Stockholm. På Red Bull Gaming Sphere bjuder nämligen Bandai Namco och From Software in till ett jubileumsevenemang där du bland annat kan spela spelet och delta i tävlingar.
 
Du kommer dessutom att få se en duell mellan de två kända "Elden Ring"-spelarna Elajjaz och MissMikkaa, som båda har växt sig stora på Twitch.
 
Svenska MissMikkaa har till exempel klarat spelet med en dansmatta och håller på att spela igenom det med en gitarr som handkontroll, så det här vill du inte missa.
 
 
 
Bandai Namco Entertainment skriver dessutom att de 100 första besökerna som kommer till Red Bull Gaming Sphere kommer att få en gåva, så skynda dig dit.
 
Evenemanget kommer dessutom att streamas på Twitch för de som inte kan närvara, som börjar 16.00 på lördagen.
 
Utöver det har Bandai Namco Entertainment och From Software precis gått ut med att spelet har sålts i över 20 miljoner exemplar över hela världen, vilket helt klart är imponerande.
 
"Elden Ring" blev valt till årets spel 2022 på spelbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, The Game Awards, samt hos oss här på MovieZine. Spelet anses dessutom vara det mest prisbelönta spelet genom tiderna.
 
Ska du fira att "Elden Ring" fyller år i Stockholm?
| 22 februari 2023 10:30 |