Spel

Skribent

Anders Eklöf

9 december 2022 | 08:30

"Elden Ring" blev årets spel på The Game Awards

Det svåra 5 av 5-spelet "Elden Ring" tog hem storvinsten på spelbranschens motsvarighet till Oscarsgalan.
Under spelbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, The Game Awards, avslöjades det att spelet "Elden Ring" av den japanska studion From Software vann priset för bästa spel.
 
Priset delades ut av ingen mindre än den svenska regissören Josef Fares, vars spel "It Takes Two" tog hem priset förra året.
 
 
"Elden Ring" är utvecklat av studion From Software, som ligger bakom de hyllade och svåra "Dark Souls"-spelen, "Bloodborne" och "Sekiro: Shadows Die Twice". Världen i "Elden Ring" skapades tillsammans med "Game of Thrones"-författaren George R.R. Martin. Spelet har sålts i över 17 miljoner exemplar.
 
Spelet utspelar sig i The Lands Between, ett sargat land efter att den mäktiga ringen med samma namn som spelet krossades. Nu ligger landet i ruiner, härjat av odöda och groteska monster - samtidigt som ett mystiskt gyllene träd tornar upp över landskapet. Du spelar som en "Tarnished", en utvald krigare som är ute efter ringbitarna.
 
 
 
Vi på MovieZine gav spelet betyget 5 av 5 med orden att det är "en makalös spelupplevelse" som "tar konceptet till nya spännande, skrämmande och utmanande höjder". 
 
"Elden Ring" tävlade om priset tillsammans med spelen, "A Plague Tale: Requiem", "God of War Ragnarök", "Horizon Forbidden West", "Stray" och "Xenoblade Chronicles 3".
 
Vilka spel som vi på MovieZine anser vara årets bästa kan ni läsa om på sajten framöver. Dessutom kan du vara med och rösta om vilket spel du tycker har varit bäst i vår Facebook -grupp GameZine.
 
Vilket spel tycker du har varit bäst i år?
| 9 december 2022 08:30 |