SPONSRAT

Skribent

Anton Svantesson-Helkiö

26 mars 2016 | 12:00

Eftersnack: Vikingarna drar till Paris i veckans avsnitt

Plundringen kan bli en emotionell resa för bröderna.
För det första, glad påsk alla! Har ni inget att titta på så kan man mer än väl bänka sig ned framför TV:n, och kolla in veckans avsnitt av Vikings. Detta avsnitt, kallat "What Might Have Been", är ett ytterligare exempel på den fjärde säsongens förträffliga kvalité. Vi får utsökta karaktärsutvecklingar, välskrivna dialoger och grymt skådespeleri. Det fanns även en del underbara vändningar i storyn, och överraskningar som gjorde avsnittet fruktansvärt spännande.

Ragnar och vikingarna drar tillbaka till Paris!


Den största njutningen med förra säsongen var plundringen av Paris, och allt vad det innebar. Redan i inledningen av detta avsnitt avslöjar Ragnar att de ska bege sig till Paris. Jag jublade högt, och klappade vilt med händerna. Man har väntat på att Ragnar äntligen skulle göra något som skulle innebära vikingarna in action. Det som kommer att göra deras återkomst ännu mer storslagen än förra gången, är det faktum att Rollo kommer att kämpa på Paris sida. Det kommer att göra plundringen till en mer emotionell resa, i och med att bröderna kommer att kämpa mot varandra. Rollo har ju tyvärr inte haft sådär jättemycket att göra i denna säsong, men nu kommer det nog vända för honom. Jag har alltid tyckt att Rollo är en bra karaktär, men i fjärde säsongen har han varit ganska intetsägande.

Mitt favoritögonblick i hela avsnittet var när de anlände med långskeppet, och Rollo stod vid stranden med sin häst. Björn såg stridsberedd ut, och Ragnar såg mest förtvivlad ut. Det ska även bli spännande att se hur Harald och Halvdan kommer att agera under plundringen. Jag ser fram emot en episk och blodig strid mellan vikingarna och frankerna! Bring it on!Harbard är tillbaka!


Mot slutet av avsnittet får vi återse en karaktär som utgjorde väldigt mycket av mystiken i den tredje säsongen - nämligen Harbard (Kevin Durand). I föregående säsongen ställde han minst sagt till med rabalder. Harbards intentioner var ju inte direkt glasklara, och vi fick även se ett par dödsfall som kan ha varit länkade till honom. Tänker främst på Siggy, som dog när hon försökte rädda Ragnars och Drottning Aslögs barn. Vi vet fortfarande inte varför Harbard kom till Kattegatt i förra säsongen, och inte varför han kom tillbaka heller. I förra säsongen hade även Harbard och Drottning Aslög en fling med varandra, och då undrar man ju såklart om det kommer att fortsätta i denna säsong.

Största frågan kring Harbard är ju fortfarande vad hans roll i serien är, och vad han vill. Är han ute efter att förgöra Ragnar, eller har gudarna skickat honom? Ska bli intressant att få se hur Harbards roll kommer att utvecklas i resten av säsongen.Sammanfattning


Sammanfattningsvis var "What Might Have Been" ett riktigt, riktigt bra avsnitt. Det enda jag ser fram emot nu är den kommande striden mellan vikingarna och frankerna. Viktigast av allt, striden mellan Ragnar och Rollo. TAGGA!


Vad tyckte ni om "What Might Have Been"? Kommentera där nedan om era åsikter!
| 26 mars 2016 12:00 |