SPONSRAT

Skribent

Anton Svantesson-Helkiö

17 april 2016 | 06:00

Eftersnack: Säsongens sämsta "Vikings"-avsnitt hittills

Besvikelsen är enorm efter veckans avsnitt, "Death All 'Round".
Veckans avsnitt av "Vikings" har landat, och tyvärr måste jag säga att besvikelsen var enorm. I mitt tycke var detta det svagaste avsnittet hittills för denna säsong. Det var många dialog- och karaktärsscener som kom och gick utan att leda någonstans. Sedan var det ohyggligt segt också, jag fann intresset svalna mer än vad jag hade trott. 

Nu är vi ju i för sig bara halvvägs igenom denna säsong, då elva avsnitt återstår, men kom igen, lite mer jävlar anamma är väl inte för mycket att be om. Fjärde säsongen har tyvärr varit ytterst ojämn i kvalité, då vissa avsnitt har varit riktigt jävla bra, medan andra har varit riktigt dåliga. Tyvärr var ”Death All ’Round” ett otillfredsställande avsnitt. 

Fast i varje mörkt moln finns det alltid ljusglimtar, och det gäller ju absolut detta avsnitt. Det fanns en riktigt stark om än kortvarig ljusglimt. Den ljusglimten var en karaktär som jag i princip har avskytt ända sedan han gjorde sin entré. 

Erlendur trillade äntligen av pinnen! 


Precis. Erlendur är en karaktär vars betydelse för serien har onekligen varit stor, då han ville hämnas sin fars död och förgöra Ragnar. Fast trots att hans motivationer var förståeliga, så var han ett riktigt jävla praktas. Erlendur var ett svin mot sin fru, och hotade dessutom sitt eget barn, samt har försökt vid åtskilliga tillfällen att mörda Björn. Kort sagt, han har varit bland de mer oberäkneliga karaktärerna i serien. Trots att Erlendur har visat sina psykotiska sidor så verkade vara väldigt svårt för honom att genomföra sina planer. Han tog Torvi åt sidan och sa åt henne att genomföra mordet på Björn, annars dör sonen hennes. Där lyckades man faktiskt bygga upp en del volt och spänning. I och med att Torvi inte vill att sonen ska dö, så tänkte man att hon faktiskt skulle genomföra det. 

Det gick ändå såpass långt att Torvi stod några meter ifrån Björn med armborsten, och faktiskt siktade mot honom. För första gången under avsnittet kände jag faktiskt att handflatorna blev svettiga, och benen hoppade. Fast helt plötsligt vände sig Torvi om och siktade mot Erlendur, och dödade honom. Medan det kanske inte kom som en jättestor överraskning, så var det helt underbart, såpass underbart att jag applåderade och jublade. Det kändes som ett klockrent sätt att ta farväl av en av seriens största skitstövlar. Mycket bra! 

Sammanfattning 


Tyvärr kommer jag inte att komma ihåg detta avsnitt med ett leende på läpparna. Dessvärre var detta det sämsta hittills, för mig åtminstone. Ohyggligt sega dialog- och karaktärsscener som inte riktigt gav mig något, utan fick mig mest att gäspa. Fast som tur var så var slutet fullt godkänt, och det var riktigt kul att se Erlendur få vad han länge förtjänade. 

Vad tyckte ni om ”Death All ’Round”? Kommentera där nedan!
| 17 april 2016 06:00 |