SPONSRAT

Skribent

MovieZine

14 mars 2015 | 14:00

Eftersnack: Mördarjakten fortsätter i "100 Code"

Vi kollar in det andra avsnittet av thrillerserien.
Dags för andra avsnittet av tolv, och precis som jag anade efter första avsnittet så är poliserna Tommy (Dominic Monaghan) och Mikael (Michael Nykvist) mördaren på spåren. Avsnittet inleds med att poliserna, med hjälp av sina kollegor, bevakar de två misstänkta. Tommy är övertygad om att någon av dessa herrar är den skyldige, främst för att de befunnit sig i New York samtidigt som de amerikanska flickorna blivit mördade.

Efter att den ena själv blivit mördad, återstår bara en. Honom tar killarna med alla sina fingrar i syltburken och man lyckas därmed rädda en flicka från att bli nästa offer. Dessutom hittar man den nedgrävda flickan från förra avsnittet.

Men mördaren blir skadad, dödar en polis och flyr. Uppsidan är väl ändå att inga fler flickor är hotade samt att de sura poliserna nu vet vem de ska leta efter. Det stora mysteriet är också varför det fanns illa gömda fotografier på de mördade flickorna hemma hos den andre misstänkta, han som dog då han blev utslängd från sitt fönster. Känner de båda misstänkta varandra?

Tempot i avsnitt två är avsevärt högre, så pass att de bittra poliserna inte ens har tid att kivas, vilket bara känns bra, då de annars mest liknar ett gift par som borde skiljt sig för länge sen.

Det strösslas av flygbilder över Stockholms olika delar, och den ansvariga fotografen lyckas verkligen hitta rätt vinklar. Stockholm är verkligen vackert. I alla fall på avstånd.


Vad tyckte du om det andra avsnittet av "100 Code"? Kommentera nedan. 
| 14 mars 2015 14:00 |