SPONSRAT

Skribent

MovieZine

29 december 2017 | 14:00

Eftersnack: Landry får hjälp av en trollkarl i ”Knightfall”

Landry söker hjälp hos en kättare, Isabella förödmjukas och Frankrike hotas av krig! Det fjärde avsnittet av ”Knightfall” är minst lika packat med handling som de tidigare avsnitten.
När Landry (Tom Cullen) ser tatueringen på den dödade Saracenens arm, känner han vagt igen den från någonting ur sin barndom, men han kan inte komma ihåg vad. För att få hjälp att minnas rider han iväg för att söka hjälp av en kättare, Jonas (Peter Marinker), som drogar honom så att han kan drömma sig tillbaka till sin barndom och få reda på vad det var.

En spännande resa tar sin början, där det visar sig att den unge Landry redan hjälpt Godfrey (Sam Hazeldine) en gång med att rädda den helga graalen. Det är alltså inte så konstigt att just han blev utsedd till ledare efter dennes död. Men ju mer han gräver ju mer tätnar mysterierna.

Dock får han i alla fall reda på lite mer om det märkliga tecknet som lockade bort Godfrey till dennes död – apelsinen! Han hänger ut en som tecken, och här får vi hålla oss till nästa vecka för att få reda på vad det kan sätta igång för handlingsförlopp.

Men fjärde avsnittet bjöd på fler sidointriger, bland annat de båda kärlekstrianglarna med drottning Joan (Olivia Ross) och prinsessan Isabella (Sabrina Bartlett) i sina respektive centrum. Vad vi kanske redan förstått är att drottning Joan och Landrys barn med stor sannolikhet kommer att födas, och att kung Philip (Ed Stoppard) kommer tro att det är hans barn.
 
Large 04ab329021c8a0d5a99706024f6449ed avsnitt 204
 
Men prinsessan Isabella däremot, som ratat den engelske prinsen, vars land nu hotar Frankrike med krig – var kärleken till prins Nicholas (Edward Bourne) av Katalonien verkligen värt det, eller varför smyger hon sig nu in till De Nogaret (Julian Ovenden) för att viskande be honom om hjälp?

Sist men inte minst forsätter Parcifal (Bobby Schofield) sin Templeriddarträning, medan han ovetande håller på att luras in i en fälla av den vackra Adelina (Sarah-Sofie Boussnina). Kan det vara ytterligare en romans på gång?

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 4 januari på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
 
Vad tycker ni om "Knightfall" så här långt? Kommentera nedan.
| 29 december 2017 14:00 |