SPONSRAT

Skribent

Anton Svantesson-Helkiö

8 december 2016 | 21:30

Eftersnack: Ivar kan ställa till med en del skit i ”Vikings”

Starka konflikter inom familjen Lodbrok i andra avsnittet av ”Vikings”-säsong 4b. Men är det tillräckligt för ett tillfredställande avsnitt? Häng med när jag diskuterar mer om ”The Vision”.
Förra veckan drog "Vikings" igång igen, och det var med blandade känslor som man satte sig ned framför TV:n för att kolla in det nya avsnittet.

Som jag nämnde i min artikel från förra veckan, så har "Vikings" övergett sina mer actionfyllda rötter för mer dialoger och karaktärsdrama. Jag hoppas att säsong 4b kan införa lite mer energi i det hela, och att det blir färre transportsträckor. Förra avsnittet lämnade mig med en positiv känsla överlag, så jag kände mig för det mesta optimistisk inför det tolfte avsnittet. "Vikings" behöver som sagt en uppryckning.



Konflikterna inom familjen Lodbrok växer sig starkare, och det var något som jag gillade oerhört mycket. Det handlade framför allt om vad Drottning Aslög gjorde med Harbard tidigare, något som Sigurd framför allt hyser otrolig avsky för. Det blossade upp rejält mellan Sigurd och Ivar. Riktigt spännande. Lagertha hyser även hon stort agg mot Aslög för att hon snodde Ragnar ifrån henne. Jag hoppas verkligen att det kommer att fördjupas i kommande avsnitt. En blodig kamp mellan Lagertha och Aslög - det hade varit något det!

Angående Ivar, han är en ganska obehaglig karaktär, och jag tror att han kommer att ställa till med en del skit i kommande avsnitt. Det är något med dem kristallblåa ögonen som inte står rätt till. Samtidigt så kan jag inte låta bli att känna sympati för honom. Ivar har blivit särbehandlad hela livet på grund av att han är handikappad. Han vill så desperat bevisa för sin far och bröder att han är en lika värdig viking som de. Därför var det ett riktigt bra moment när Ivar ansluter sig till räden mot England. Det ska bli spännande att följa Ivar!



Något jag gillade med avsnittet var hur i början då Ragnar förklarade att han skulle bege sig ut på en ny räd mot England, bara för att bli bespottad och hånad. Det går till och med så långt att vissa av byborna inte tänker följa Ragnar, men hade följt Björn. Att man väljer att skildra Ragnar vid en sådan låg punkt bidrar enormt mycket till hans karaktär, och man längtar bara efter att han ska stiga och visa alla jävlar vilket badass han verkligen är. Kommer antagligen att dröja, men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.

Allt som allt, ”The Vision” kändes som ett stabilt avsnitt i nya delen av säsong 4. Det uppstod intressanta konflikter, och även om detta avsnitt kan beskrivas som en mindre transportsträcka så hölls intresset uppe genom hela tiden. Bra!

Följ "Vikings" på HBO Nordic.


Vad tyckte ni om ”The Vision”? Kommentera där nedan.
| 8 december 2016 21:30 |