SPONSRAT

Skribent

MovieZine

3 februari 2018 | 15:00

Eftersnack: Hur ska det gå för drottningen i ”Knightfall”?

Just när man tror att intrigerna i ”Knightfall” nått sin klimax, lyckas de tjockna ännu mera. Framför allt ser De Nogarets hämnd ut att få ödesdigra konsekvenser för drottningen...
Det drar ihop sig till krig i ”Knightfall”, och De Nogaret (Julian Ovenden) erbjuder kung Philip (Ed Stoppard) sin armé av tjuvar och banditer och annat löst folk. ”De slåss utan heder” varnar han, men det tycks passa kungen utmärkt.

Kungen har inte bara kriget att bekymra sig över, utan även sin drottning Joans (Olivia Ross) svek, som De Nogaret precis informerat honom om. Vi vet ju ifrån tidigare avsnitt att drottningen är rädd för sin mans oförlåtande natur, och nu, när hon återvänder till Frankrike, har hon all anledning att vara orolig...

Men kan vår Tempelriddarhjälte Landry (Tom Cullen) skydda henne? Han har ju hamnat i egna trångmål, efter att fått reda på att påven Boniface VIII (Jim Carter) använt sig av skumraskmetoder för att säkra den heliga graalen, och nu har han samlat ihop tempelriddarna för att klaga hos stormästaren Jaques.
 


Men hos Jaques väntar inte bara påven, utan även Gawain (Pádraic Delaney) som efter att ha nedgraderats till lärare hos Tempelriddarna sedan sin benskada som gör att han inte duger till att kriga mera, närt allt större hat mot Landry.

Tack och lov väntar där även trollkvinnan, Landrys mamma (Gina McKee), som själv vaktat den heliga graalen i många år. Hon träder in för att skydda Landry genom ett privat samtal med påven. Vad är det mamman berättar, som gör att påven ändrar sig? Vad är det för krafter som den heliga graalen ruvar på? ”Det är inte bara ett dryckeskärl” säger mamman, men var är det då egentligen?

Mycket står på spel för samtliga karaktärer i det kommande och sista avsnittet av ”Knightfall”, som visas torsdagen den 8 februari på HBO Nordic.
| 3 februari 2018 15:00 |