SPONSRAT

Skribent

MovieZine

7 januari 2018 | 10:00

Eftersnack: Prinsessbröllop och krigshot i "Knightfall"

Jakten på den heliga graalen har pausat medan Frankrike hotas av krig och förbereder prinsessbröllop, men... det verkar som den iskalle De Nogaret har hittat en likasinnad ränksmidare?
Prinsessan Isabella (Sabrina Bartlett) blev som vi minns förödmjukad när det ryktades om att hon haft en kärleksaffär med sin blivande make prins Lluis (Marco Franz) av Katalonien innan bröllopet. Hon tror att det är prinsen som skvallrat och vill inte gifta sig med honom längre.

Istället har hon vänt sig till den ränksmidande De Nogaret (Julian Ovenden) för råd om hur hon ska kunna dra sig ur bröllopet, vilket passar hans planer som handen i handsken. Om man undrar vilka ondskefulla planer han kommer sätta i verket nu blir man inte besviken. Mer förvånande är kanske prinsessans iskalla ränksmiderier – har De Nogaret hittat en likasinnad månntro?

 
Slottet och dess innevånare hotas inte bara av krig från England, utan andra hot dyker upp mitt ibland dem - en livsfarlig kemisk blandning som heter grekisk eld! Minsta lilla gnista kan få förödande konsekvenser, för blandningen är så brandfarlig att inte ens vattnet kan släcka den när den väl är tänd. Den grekiska elden visar sig komma till användning i det mest fasansfulla syfte, eller vad tycker ni?

Slutligen hamnar vår hjälte Landry (Tom Cullen) i ett moraliskt dilemma. Nu har kung Philip (Ed Stoppard) fått reda på att hans drottning Joan (Olivia Ross) väntar barn och är överlycklig. Landry däremot drabbas av svartsjuka, och när han ser att kungen hotas av en bågskytt ställs plikt och känslor mot varandra. Men Tempelriddarnas hjältemodiga ledare kan väl inte låta svartsjuka gå före moral, eller...?

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 11 januari på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
 
Vad tyckte ni om veckans avsnitt av "Knightfall"? Kommentera nedan.
| 7 januari 2018 10:00 |