SPONSRAT

Skribent

MovieZine

16 maj 2019 | 07:00

Eftersnack: En hoppfull vändning i säsongsfinalen av ”Knightfall”

En dyster början vänds på ett överraskande sätt till en hoppfull fortsättning för Landry. Mång faror väntar med han har åtminstone undkommit bålet. Till slut står han öga mot öga med en person i ett möte vi väntat på i hela säsongen...
Vilken härlig vändning! Andra säsongens sista avsnitt av ”Knightfall” börjar dystert med Tempelriddarna fastbundna på bål. De ber medan elden sakta kryper uppåt mot deras kroppar. Hela Paris tittar på, och ingen följer väl dramat med samma intensiva blick som kung Philip (Ed Stoppard)? Kungafamiljen står uppradade och ser på tills en vagn kommer farandes. Under skynket döljer sig ingen mindre är Talus (Mark Hamill), som höjer ett armborst och siktar mot kungafamiljen...

Minns ni de spetälska i Saint Lazarus orden, som hjälpte Tempelriddarna i tidigare avsnitt? Talus har hämtat dem och kaos bryter ut när de befriar Tempelriddarna från bålen och tar dem därifrån. Det såg verkligen inte ljust ut för Landry (Tom Cullen) och det här blev en överraskande inledning.

Men även om han är fri går han definitivt inte säker. Kung Philip ger order om att stänga Paris portar och söka igenom staden. Han är som vi minns besatt av att hämnas på Landry, och, ja, har ni inte sett avsnittet än kanske det går att gissa vilka två som ensamma kommer stå öga mot öga med varandra till slut? Ett möte vi väntat på under hela säsongen, och jag tycker nog inte att vi blir besvikna, eller hur?

Många av trådarna som portionerats ut binds snyggt ihop i sista avsnittet. Lydia (Salóme Gunnarsdóttir) får en ny uppgift, William de Nogaret (Julian Ovenden) vänder kappan efter vinden (igen), och inte minst prins Louis (Tom Forbes) gör ett överraskande val. Men här finns också nog med öppningar för en tredje säsong, om vi någonsin ska få veta hur det går för det lilla barnet, vad som händer med prinsessan Isabella (Genevieve Gaunt) i England, Louis, William de Nogaret, Landry så klart, Tallus och den lilla skara Tempelriddare som finns kvar? Kanske till och med den Helige Graalens hemligheter, som första säsongen inleddes med fingervisningar om. Vad tror ni?

Båda säsongerna av "Knightfall" finns nu att streama på HBO Nordic. Det finns ingen bekräftelse än på om det blir någon tredje säsong, så håll tummarna!
| 16 maj 2019 07:00 |