SPONSRAT

Skribent

MovieZine

9 februari 2018 | 16:00

Eftersnack: Episkt säsongsavslut av ”Knightfall”

Vad tyckte ni om det episka sista avsnittet av ”Knightfall”? Efter ett blodigt klimax, lämnas några intressanta lösa trådar att följa upp i nästa säsong, inte minst om den heliga graalens hemligheter...
Denna gäckande heliga graal! Efter att De Nogaret (Julian Ovenden) lyckats få tag på den och överlämnat den till kung Philip (Ed Stoppard) för att vinna hans gunst åter, försvinner den tillsammans med drottning Joan (Olivia Ross). Äntligen får vi en liten försmak av dess magiska krafter... eller?

Vår Tempelriddarhjälte Landry (Tom Cullen) har det inte lätt. Efter att ha fått sitt knä sönderslaget av den svartsjuke Gawain (Pádraic Delaney), klarar det sig med nöd och näppe från benbrott, men därefter måste han utkämpa sitt livs kamp på slagsfältet mot kungens och De Nogarets hederslösa armé.

Slaget är episkt, blodigt och vackert filmat med många slowmotion-tagningar i snöyran! Landry kämpar på, men blir omringad och förd till kungen, som är rasande över hans och drottningens förräderi. Första säsongens avslut är både sorgligt och bitterljuvt, men lämnar många trådar att spinna vidare på...
 
 
Vad tyckte ni om den första säsongen, och hur tror ni det kommer gå för Landry, kungen, tempelriddarna, De Nogaret, och alla de andra? Vi får hålla tummarna att den andra säsongen av ”Knightfall” bekräftas snart, så att vi kan fortsätta följa våra Tempelriddarhjältar och äntligen få svaret på den heliga graalens mystiska krafter!
 
| 9 februari 2018 16:00 |