SPONSRAT

Skribent

Emeric Carlsson

1 oktober 2016 | 18:00

Eftersnack: Dynamiken mellan Mac och Joni i ”Quarry” står i en klass för sig

Lägg de nervpirrande, innovativa actionscenerna åt sidan. Det är dags för ”Quarry” att reda ut lite kärlekstrubbel när våra antihjältar tillbringar avsnittet i ett motellrum.
Det låter visserligen tråkigt när man säger det på det sättet, men när undermedvetna känslor ser sitt ljus blir det genast mycket mer fart med rappa dialoger och en stegrande spänning i luften när kärleksparet blir aggressivare mot varandra och måste komma överens om ifall det är dags att gå skilda vägar eller fortsätta hålla ihop. Vad som än händer kan det slutgiltiga beslutet få oförutsägbara konsekvenser för händelseförloppet.Detta hände


Mac och Joni håller låg profil i väntan på att hans uppdragsgivare ska eliminera den enbente mannen. De har tagit in på ett motell där deras relation ställs på sin spets när de måste reda ut allt som hänt sedan Mac återvände från Vietnam och komma fram till hur deras framtid kommer att se ut. Ständigt på sin vakt är samtidigt den enbente mannen dem på spåren och det är bara en tidsfråga innan han hittar deras gömställe. Ett kort slagsmål senare och en enbent man mindre ställs Joni inför ett svårt val: att lämna Mac eller fortsätta livet tillsammans med honom trots de rådande omständigheterna. Efter många om och men väljer hon att stanna vid hans sida.

Dynamiken mellan Mac och Joni


Något jag inte visste att jag saknade förrän veckans avsnitt var en fördjupning mellan Mac och Jonis relation. Med tanke på otrohetsaffärerna som båda har sysslat med har jag aldrig sett den som en självklarhet, men insåg inte hur djupt rotad deras kärlek till varandra är trots flera uppenbara ögonblick som har bevisat det.Det går inte att rättfärdiga att Mac är ett svin. Vid ett tillfälle kallar han Joni för hora på grund av att hon har gått till sängs med andra män, och förnekar själv att han har legat med andra kvinnor. Ändå är det något med Mac som gör att man sympatiserar med honom. Vi vet i stort sett ingenting om dem sen tiden innan Vietnam, varken vilka de var eller hur de var med varandra. Att se dem gräla med varandra flertalet gånger nu tyder på ett visst missnöje i äktenskapet, att det var bättre förr och att ingenting är sig likt sedan Mac åkte ut i krig. Dynamiken mellan dem är otrolig. Skådespelet är i särklass bland det bästa som kan skådas när all ilska som bubblar upp inom dem känns äkta. Det är nästan så att man får intrycket av att befinna sig i samma rum som dem och inte vill något annat än att komma därifrån för att undvika att hamna i skottlinjen.

Nu är det dags för paret att försöka återuppliva sitt äktenskap, vilket kan ge serien en helt ny riktning än väntat. Helt ärligt förväntade jag mig att den enbente mannen skulle gäcka dem i några avsnitt till, men nu när han försvann snabbare än vad man hinner blinka går det att åsidosätta de förväntningarna. Med halva säsongen till godo går det istället att räkna med att Mac på något sätt kommer att ifrågasätta sin uppdragsgivare, ett beslut som kommer att sätta både honom och Joni i ännu större trubbel än tidigare.

Veckans bästa


Varken någon scen eller händelse får stå för veckans bästa, då det inte var något av detta som stack ut nämnvärt. Istället får skådespelarna Logan Marshall-Green och Jodi Balfour, som spelar Mac och Joni, ta åt sig äran. Deras kemi i både nöd och lust är utomordentlig och är det som är avsnittets största behållning. Det är deras konflikt som står i avsnittets fokus och utan den kan deras tid på motellet ha blivit ganska innehållslöst. Tack och lov för ett vasst manus och skådespelare som är perfekta i sina roller.

Vad tycker du om kemin mellan Mac och Joni? Kommentera nedan.
| 1 oktober 2016 18:00 |