SPONSRAT

Skribent

MovieZine

22 december 2017 | 11:30

Eftersnack: Den heliga graalen visar sina magiska krafter i "Knightfall"

Hemligheter, kärlekstrianglar, intriger och mirakel - det tredje avsnittet av ”Knightfall” bjuder på flera vändningar, nya plotter och sidoplotter samt en stor portion magi. Äntligen börjar vi få hum om de magiska krafter som den heliga graalen besitter.
I ”The Black Wolf and The White Wolf”, som avsnittet heter, får vi nämligen veta bakgrundshistorien kring den förre Tempelmästaren Godfrey (Sam Hazeldine), när Landry (Tom Cullen) och Tancrede (Simon Merrells) beger sig till hans hem för att söka efter den heliga graalen.

I förra avsnittets slut hittade de ju en nyckel som denne svalt innan sin död, och flera tecken som tyder på att den heliga graalen finns mitt ibland dem, i Paris. I stället finner de hans bror, och hans berättelser får dem att häpna.

De Nogaret (Julian Ovenden) forsätter intrigera, och fastän prinsessan Isabella (Sabrina Bartlett) nu blivit lovad att få gifta sig med prins Nicholas (Edward Bourne) av Katalonien, bidar han sin tid. Den engelske prinsen är nämligen inte ur leken än, vilket tillsammans med drottning Joan av Navarres (Olivia Ross) kärlekshistoria med Landry skapar inte en utan två kärlekstrianglar.
 
 
Landry slits mellan kärlek till drottningen och lojalitet till prinsen. Han känner sig tvingad att ta ett beslut som får drottningen att gråta i sin kammare, medan De Nogaret upptäcker en hemlighet när han tjuvkikar genom ett hål i dörren in i prinsessans rum.

”The Black Wolf and The White Wolf” är lika packad med handling som de tidigare två avsnitten, men nu när man fått lära känna karaktärerna är det lättare att följa med i vändningarna. De Nogaret är fortfarande min personliga favorit, men jag tyckte också om att äntligen få lite insikt i den heliga graalens kraft – som man genast börjar undra om den kan användas både för gott och för ont? Eller?
 
Nästa avsnitt sänds torsdagen den 28 december på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
| 22 december 2017 11:30 |