SPONSRAT

Skribent

MovieZine

27 januari 2018 | 20:00

Eftersnack: De Nogarets fasansfulla hämnd i ”Knightfall”

Hade någon verkligen trott att De Nogaret skulle nöja sig med att försvinna in i skuggorna, efter att hans intriger uppdagats? Nej, tänkte väl inte det... nu är han tillbaka, och hämnden är fruktansvärd!
Mycket står på spel i det åttonde avsnittet av ”Knightfall” eftersom den heliga graalen äntligen kommit tillrätta. Det lockar fram många dolda hemligheter, och ingen verkar vara den man tror. Hur ska Landry (Tom Cullen) välja rätt, när han måste besluta vad som är bäst att göra med den heliga graalen?
 

Alla tycks ha olika åsikter om vad som blir bäst. Men Tempelriddarna står ju under påven (Jim Carter), och han kommer snabbt till högkvarteret för att hämta sin skatt. Men är det bästa alternativet verkligen? En del tecken tyder på att inte ens självaste påven haft rent mjöl i påsen...

Även drottning Joan (Olivia Ross) hamnar i trångmål när hon ska mobilisera sin armé i Navarra, men först måste bevisa att hon inte är så vek som alla tror. Det blir ett blodigt och oväntat slut på det besöket, innan hon får som hon vill. Men andra hot väntar...

De Nogaret (Julian Ovenden) har ju ingalunda nöjt sig med att gömma sig i skuggorna efter det att hans svek uppdagats och han lyckades rymma från sin egen hängning. Han har smugit runt och inhämtat information från både höger och vänster, lagt ihop det ena och det andra, och - listat ut Landrys hemlighet. I åttonde avsnittet lyckas han ta sig in till slottet och möta kung Philip (Ed Stoppard) igen, öga mot öga.

Tror ni han vinner kungens gunst åter?

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 1 februari på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
https://www.youtube.com/watch?v=dplWPsV8CCI
| 27 januari 2018 20:00 |