SPONSRAT

Skribent

Anton Svantesson-Helkiö

2 april 2016 | 13:00

Eftersnack: Bästa avsnittet hittills i ”Vikings”

”Vikings” är tillbaka med vad som är det bästa avsnittet hittills. ”The Profit And The Loss” erbjuder storslagen action, rafflande spänning och förvånansvärd emotionell kraft.
I detta avsnittet fick vi äntligen se vikingarna göra vad de gör bäst: Plundra! Vi har väntat så länge på deras återkomst till Paris, och i detta avsnitt fick vi det, men inte som vi hade förväntat oss.

Vi fick även se andra saker som var riktigt intressanta. Bland annat får vi se Harbard bekanta sig med kvinnorna i Kattegatt och utöva spådomar, och andra tjänster.

Ragnars förnedrande nederlag!


Ragnar har ju gjort en hel del intressanta förändringar i denna säsong. Ända sedan hans relation med Yidu började, har hans beteende blivit alltmer oberäkneligt. Han har gått från att vara en respektingivande viking, till en gnällig och flummig drogmissbrukare. Drogerna som Yidu förser honom med, gör Ragnar alltmer förvirrad, och till och med Yidu verkar lite rädd för honom. Det är inte bara Yidu som märker av Ragnars förändring, även Björn känner av sin fars nedåtgående spiral. Jag kom på mig själv bitandes på naglarna, eftersom man vet allvarligt talat inte vad Ragnar kommer att ta sig till, och vad som kan hända om han inte får drogerna. Återigen så bevisar Travis Fimmel att han är som gjuten för att spela Ragnar. En vansinnigt bra prestation.Det fanns däremot fortfarande hopp att Ragnar skulle rycka upp sig nu när vikingarna skulle segla mot Paris igen för att plundra. När långskeppen närmar sig stranden, man känner hur fötterna börjar hoppa, pulsen går på högvarv, smilet går från öra till öra. Det är äntligen dags för hederlig och brutal vikingaction. Vi får en fullständigt briljant actionscen med hänförande snyggt foto, bra klippning och medryckande musik. Det finns en twist däremot: Allt går åt helvete.

Rollos fantastiska seger!


Vikingarna blir i princip krossade på nolltid av frankernas överlägsna vapenarsenal, och deras stridstaktik. Vikingarna blir nedskjutna med armborstar, och de hinner inte ens komma i land innan de tvingas att retirera. Det tar däremot inte slut där. Frankerna attackerar vikingarnas läger där Ragnars barn befinner, samt Helga och en massa andra. Medan Ragnars söner lyckas gömma sig så blir Helga rejält tilltufsad. Man kände en sådan oerhörd sympati för Floke, och man undrar ju vad detta kommer att leda till i senare avsnitt. Hoppas verkligen att Helga klarar sig.Det var intressant att se hur Ragnar i sitt nederlag började skrika åt Rollo (som verkligen har gjort framsteg de senaste avsnitten). Det verkligen syntes att Ragnar är förkrossad över Rollos svek, och även Rollo verkar inte helt hundra över sina handlingar. Sedan fick vi även se hur Ragnars relation med Björn surnade till under avsnittet. Även Björn var väldigt snabb med att skylla vikingarnas nederlag på Ragnar, vilket jag gillade väldigt mycket.

Sammanfattning


Sammanlagt var detta det starkaste och mest känslosamma avsnittet under denna säsong. ”The Profit And The Loss” levererar skyhögt på alla plan, och det ska bli så otroligt kul att se de resterande avsnitten.


Vad tyckte ni om veckans avsnitt? Kommentera där nedan!
| 2 april 2016 13:00 |