SPONSRAT

Skribent

MovieZine

13 januari 2018 | 18:00

Eftersnack: Är detta slutet för den onde De Nogaret i ”Knightfall”?

Det sjätte avsnittet av ”Knightfall” är fullspäckat med intriger och händelser som får oväntade slut. Bland annat tillfångatas Landry, medan De Nogaret blir befordrad och sedan hamnar i knipa.
Minns ni hur Landry (Tom Cullen) hängde ut en apelsin, eftersom det var det tecknet Godfrey (Sam Hazeldine) använde sig av för att kommunicera om den heliga graalen? Apelsinen leder Landry rätt in i ett hemligt brödraskap, också med syftet att skydda den heliga graalen, men de är inte vänligt sinnade utan Landry blir torterad på de mest uppfinningsrika vis...

De Nogaret (Julian Ovenden) däremot verkar okrossbar. Efter att ha ”räddat” drottning Joan (Olivia Ross) från att bli förgiftad, befordras han av kung Philip (Ed Stoppard). Nu är han ”sir William” och har dessutom fått ett extra slott att lägga till sina ägor. Han tittar belåtet på när de oskyldiga hängs för det illvilliga dåd han genomförde tillsammans med prinsessan Isabella (Sabrina Bartlett), men hon blir förfärad – kanske är hon inte är lika kallhamrad som De Nogaret ändå?

Det sägs ju att kärleken är ens svaga punkt. Prinsessan bestämmer möte med De Nogaret i hans arbetsrum, men när hon väntar på honom märker hon ett luftdrag från väggen och upptäcker en hemlig gång. Till sin fasa ser hon hål i väggarna där han kunnat tjuvkika in i slottets olika rum, inklusive hennes eget sovrum. Sakta börjar sanningen uppenbaras för henne, om vem det var som startade ryktet egentligen att hon inte var oskuld längre...

Blir prinsessan den som sätter slutgiltigt stopp för De Nogarets ränksmidande, eller kan han någonsin hitta ett sätt att nästla sig tillbaka, för att än en gång åtnjuta kungens nåd och privilegier? Han känns ostoppbar och kapabel till allt, så det ska bli spännande att se hans nästa drag!

Nästa veckas avsnitt visas torsdagen den 18 januari på HBO Nordic. Förhandstitt kan ses här:
 
| 13 januari 2018 18:00 |