SPONSRAT

Skribent

MovieZine

22 mars 2015 | 15:45

Eftersnack: "100 Code" avsnitt 3

Mördaren är död. Länge leve mördaren.
Polisparet Mikael och Tommy börjar tro att det finns fler än en mördare, och att både den mördade professorn och den flyende tandläkaren är inblandade i morden, både i Stockholm och i New York. Teorin bekräftas när den ur jorden räddade flickan berättar att hon sett en andra man under hennes bortrövande, en man på avstånd med videokamera. När Mikael och Tommy sedan hittar den flyende tandläkaren, själv nergrävd under den gula signaturblomman Asphodelus, står det klart att teorin är helt korrekt.

Överlag var det tredje avsnittet något av ett mellanavsnitt. Poliserna undersöker brottsplatser, utför husrannsakningar och lägger pussel. Däremot får vi åskådare se saker som poliserna inte känner till. Bland annat får vi kika över axeln på den tredje mördaren som sitter i sin mörka lägenhet och chattar med någon vid sin dator (som är uppkopplad med ett modem från 90-talet). Vi får också se när Mikaels tonårsdotter skär sig själv med rakblad, vad detta nu kan ha med seriens handling att göra.

Gissningsvis är Uggle-symbolen, som dels förekom på en dold träask hos tandläkaren, dels på webbplatsen den tredje mördaren använder för att chatta, en nyckel till fortsättningen. Kan det vara någon form av organisation som utför ritualmord tillsammans? Det börjar sannerligen lukta som en roman av Dan Brown, eller hur?

| 22 mars 2015 15:45 |