EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

30 maj 2015 | 12:00

Efter webbsuccén: ”Kung Fury” blir långfilm!

Med hjälp av manusförfattaren till "Dark Shadows".
Natten till fredag släpptes vreden lös över internet till hela världens stora förtjusning. Den svenska kortfilmen ”Kung Fury” har nu setts av över 4 miljoner… 5 miljoner… snart 6 miljoner, och det tickar på i en rasande fart. 

Nästa steg är att omvandla den spektakulära 30-minutersfilmen till en långfilm. Bollen är redan i rullning, berättar Pelle Strandberg, exekutiv producent på "Kung Fury", för MovieZine. En av de inblandade är Seth Grahame-Smith, som skrivit manus till "Dark Shadows" och "Abraham Lincoln: Vamper Hunter".

- Vi har arbetat med långfilmen parallellt en tid. Tillsammans med produktionsbolaget KatzSmith i Hollywood utvecklar vi nu ett manus. Och under sommaren börjar vi titta på finansiering. Målet är att kunna presentera långfilmen mer i detalj inom den närmsta tiden. 

Efter tidsresor, dinosaurier och en fajt mot Hitler är nu utmaningen att toppa förväntningarna. Den nya filmen får en helt ny story:

- Det blir en fördjupning i Kung Fury Universe men utan direkta kopplingar till den story publiken upplever nu. Det blir så att säga en clean slate.

- Men om och när det blir en långfilm eller inte vet vi först när den är klar. Det återstår fortfarande mängder av signaturer, tillägger Strandberg.

Vad förvånar dig mest med mottagandet som filmen har fått?

- Att alla är så genuint glada att vi har lyckats med projektet. Vi möter kärlek i Umeå, vi möter kärlek i Cannes och nu i NYC. Och allra mest kärlek får vi digitalt. Längtan efter ”Kung Fury” känner uppenbarligen inga gränser!

Vilken är din egna favoritscen i ”Kung Fury”?

- Det är som att svara på vilken av ens kompisar man tycker bäst om! Men jag blev väldigt rörd över det mottagande Triceracop fick i Cannes. Han var helt klart publikfavoriten!


Läs också:

| 30 maj 2015 12:00 |