Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 september 2012 | 13:01

Efter Johan Falk-läckan: "Se den riktiga versionen"

Dagarna innan DVD-premiär för "Johan Falk - Spelets regler", sprids filmen redan på nätet.

Det bekräftar filmernas skapare Anders Nilsson på den officiella Facebook-sidan för Johan Falk. Men han uppmanar också fansen till att vänta på den riktiga premiären:

- Jo det är ju sant, som flera påpekar, att "Spelets regler" läckt ut på nätet. Det händer ju alla populära filmer numera, tyvärr. Men grejen är ju denna gång: Hur underhållande är det att se filmen på nätet, eftersom den ligger där utan svenska undertexter (och i något fall med en provisorisk text från interna visningskopior som av uppenbara skäl inte är så noggranna). Det är ju en hel del tyska scener med, och folk pratar dessutom flera pakistanska språk i filmen. Det är ganska svårt att hänga med och fatta vad som händer om man ser filmen på detta sätt, kan jag intyga.

Värre blir det i de följande filmerna när scener utspelas på afrikanska språk, ryska, ukrainska med mera, skriver Nilsson:

- Ett litet tips till alla Johan Falk-fans: Vänta tills de riktiga versionerna kommer ut. Det är bara några dagar kvar nu tills den första kommer och Spelet kan börja.

Anders Nilsson avslutar med att man redan har spårat var brottet har skett, och att de ansvariga fildelarna inte kommer undan. Man borde veta bättre än att jävlas med Göteborgs hårdaste snut, med andra ord...

"Johan Falk - Spelets regler" är den första av sex nya filmer i serien. Fem av dem släpps på Bluray och DVD i höst, den sjätte får biopremiär i februari.

| 22 september 2012 13:01 |