Film

Skribent

Thomas Linnaeus

28 mars 2023 | 15:25

Efter “Bohemian Rhapsody” - nu får Scatman John en egen film

Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop! Scataristen Scatman Johns liv kommer att filmatiseras i nya biopicen “Scatman”.
En film om den legendariska 90-talsartisten Scatman John är på väg från “The Goldbergs”-författarna Stephen Basilone och Annie Mebane, skriver The Hollywood Reporter. Filmen “Scatman” kommer att handla om musikern, som egentligen hette John Larkin, och om hans uppväxt samt karriär.
 
Lee Newman, som är Scatman Johns styvson och förvaltar hans arv, har skrivit avtal med produktionsbolaget Trick Candle Productions som ligger bakom projektet. Scatman John levde ett tufft liv, fullt av mobbning och missbruk, vilket filmen kommer att bemöta.
 
“Scatman” kommer även ha tillgång till artistens hela låtsamling samt videoinspelningar från hemmet.
 
- Nu mer än någonsin måste Johns budskap höras. Han var en sann legend som rev ner barriärer som skulle ha avskräckt många från att försöka förverkliga sina drömmar. Vi är glada över att arbeta på det här projektet med Lee och är hedrade över att få visa Scatman Johns berättelse på bioduken, berättar Steve Valentine som arbetar på Trick Candle Productions.
 
 
Det ligger i tiden att göra film om musiker. Senaste åren har vi fått "Bohemian Rhapsody" om bandet Queen, “Rocketman” om Elton John och filmen “Elvis” om rocklegenden med samma namn. Vi håller tummarna för att “Scatman” lyckas hålla samma nivå. Skådespelare, regissör, eller premiär är inte klart för filmen i dagsläget.
 
Vem tycker du ska spela Scatman John?
| 28 mars 2023 15:25 |