Film

Skribent

Adrian Mirgolozar

2 maj 2019 | 17:30

Efter "Avengers: Endgame": här är alla kommande Marvel-filmer

MCU fortsätter växa med bland annat mer "Guardians of the Galaxy" och nykomlingar som "Eternals". Här är status på alla de kommande superhjältefilmer vi känner till hittils.
Vi har upplevt det. Vi har nu upplevt kulmen av totalt 23 filmer i MCU, och vilket avslut det verkligen var! Med slutet av "Avengers: Endgame" fullbordas Infinity-sagan fullständigt, och nu blickar vi framåt mot nya tider, filmer och karaktärer.
 
Nedan finns en lista på alla kommande titlar från Marvel Studios, som nu är under utveckling. Notera att dessa filmer har utannonserats men det betyder inte alls att det är de enda som kommer produceras. Varken Fantastic Four eller X-Men nämns här nedan, då Marvels Kevin Feige nämnde att dessa kommer ta lite tid att utveckla.
 
(Varning för spoilers kring "Avengers: Endgame".)
 
 

"Spider-Man: Far From Home" (5 juli)

 
Den enda titeln på listan som har ett premiärdatum. "Spider-Man: Far From Home" utspelar sig efter "Avengers: Endgame", där Peter Parker (Tom Holland) tar en liten semester från brottsbekämpningen i New York. Istället reser han tillsammans med klasskompisarna till städer som London, Prag och Venedig. Medan han semestrar framträder nya fiender i form av The Elementals, en grupp okända karaktärer som har förmågan att styra naturen. Då dyker helt plötsligt Nick Fury (Samuel L. Jackson) upp för att värva Spidey samtidigt som ett samarbete (?) mellan honom och Mysterio (Jake Gyllenhaal) tar fart.   
 
Något säger mig att "kompisen" Mysterio inte riktigt är som trailern visar. Det kommer bli oerhört spännande att se hur Peter hanterar den emotionella efterverkningen av allting som hände i "Avengers: Endgame", där chansen finns att han kan bli frontfiguren för den nya Avengers. Feige bekräftade att "Spider-Man: Far From Home" avslutar Marvels Fas 3, så detta känns som en epilog.
 
 

"Black Widow" (2020)

 
På grund av Natashas (Scarlett Johansson) uppoffring i "Avengers: Endgame", pekar allting på att den kommande "Black Widow" är en form av prequel. Inspelningarna drar igång redan i juni och utan något premiärdatum just nu, är sannolikheten att denna kommer starta Fas 4 av MCU. Jag får även känslan av att "Black Widow" kommer vara mer av en badass och intensiv actionrulle, snarare än en påkostad jorden-går-under-film med mycket CGI. En karaktär jag verkligen tycker passar in i denna är den coola Taskmaster, en superskurk som har förmågan att imitera alla fighting-stilar och egenskaper från sina motståndare.
 
 
Med i rollistan finns Rachel Weisz, David Harbour, Florence Pugh ("Fighting with My Family") och O-T Fagbenle ("The Handmaid's Tale"). "Black Widow" kommer regisseras av australiensaren Cate Shortland ("Lore").
 
 

"The Eternals" (2021-2022)

 
Det är inte bara karaktärer vi tidigare har träffat på som har filmer på gång, utan även nya ansikten samt mytologier. "The Eternals" är skapad av den legendariske Jack Kirby och kretsar kring ett gäng karaktärer med superkrafter, som dessutom besitter en längre livslängd än jordens människor. Det är en storslagen kosmisk berättelse med intressanta, annorlunda och komplexa superhjältar som Ikaris, Sersi, Starfox, Makkari och Elysisus. 
 
Denna titel ser jag extremt mycket fram emot, då man kommer få uppleva den kosmiska delen av Marvel med rik mytologi och unika karaktärer. Dessutom har den väldigt starka kreativa personer inblandade, där Chloé Zhao ("The Rider") står för regin. Med i "The Eternals" finns Angelina Jolie, Kumail Nanjiani och Dong-seok Ma ("Train to Busan 2"). Det kommer bli oerhört spännande att få reda på mer detaljer kring denna.
 
 

"Shang-Chi" (2021-2022)

 
Det ser ut som att Marvel Studios kommer producera sin första superhjältefilm med en asiatisk huvudroll. Shang-Chi är en av de bästa martial arts-karaktärerna i hela Marvel-världen, vilket gör honom lika mäktig som de andra hjältarna. Som ett väldigt stort fan av asiatiska filmer, har jag en stark känsla av att "Shang-Chi" kommer bli en riktigt häftig upplevelse. Med kombinationen av superhjältegenre och asiatisk kultur så luktar det succé.
 
Just nu finns det inga detaljer kring skådisar eller ett inspelningsdatum för "Shang-Chi". Det enda man vet i nuläget är att den begåvade Destin Daniel Cretton ("The Glass House") sitter i registolen, med ett manus av Dave Callaham ("Zombieland: Double Tap"). Callaham ligger även bakom manus till "Wonder Woman 1984" samt uppföljaren till "Spider-Man: Into the Spider-Verse", så man kan säga att han har någorlunda koll på genren.   
 
 

"Guardians of the Galaxy Vol. 3" (2022)

 
Efter "Avengers: Endgame" har vi fått reda på nya saker. Thor lämnar jorden och går nu med i Guardians-gänget (med Valkyrie som frontfiguren för den nya Asgård), och att Gamora nu lever men är frånvarande. Då man inte vet något om handlingen kring den tredje delen av "Guardians of the Galaxy", så kan man inget annat än teorisera. Det enda vi vet är att hela gänget är tillbaka, med James Gunn tillbaka som regissör (tack gode Gud!).  
 
Jag tycker väldigt mycket om idén att potentiellt ha med Thor i "Guardians of the Galaxy Vol. 3" då han passar mer in i den kosmiska världen samt. Med Chris Hemsworths mer komiska tolkning av åskguden lär samspelet mellan honom och resten bli väldigt underhållande. 
 
 

"Black Panther 2"

 
Självklart ska "Black Panther" ha en uppföljare, speciellt efter hur populär karaktären har blivit i filmvärlden samt pengarna den drog in för Disney. "Black Panther 2" är en titel vi inte vet mycket om i nuläget, varken kring handlingen eller vilka andra Marvel-karaktärer som möjligtvis kan dyka upp. Jag är väldigt intresserad att se Namor the Sub-Mariner debutera i uppföljaren, då han och T'Challa har träffats på tidigare i serietidningarna. Detta kan resultera till ett intressant narrativ med stark dramatisk inverkan på Wakanda. 
 
 
"Creed"-arkitekten Ryan Coogler kommer ännu en gång regissera den svarta pantern spelad av Chadwick Boseman, och de andra skådisarna förväntas också återvända i uppföljaren. 
 
 

"Doctor Strange 2"

 
Likt "Black Panther 2" vet man inte mer om uppföljaren till 2016 års "Doctor Strange" än att Benedict Cumberbatch återvänder som titelkaraktären, med Scott Derrickson återigen i registolen. Men om ni kommer ihåg slutet av filmen så hintade de om att Baron Mordo gick från att vara god till ond, så det kan definitivt vara något att utforska i uppföljaren. Jag förväntar mig dessutom att profiler som Rachel McAdams och Benedict Wong återvänder som Dr. Christine Palmer respektive Wong.
 
Vad tycker ni om Disneys kommande MCU-filmer? Finns det några andra karaktärer ni hoppas se Marvel Studios filmatisera? Kommentera nedan!
| 2 maj 2019 17:30 |