Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

9 april 2019 | 09:15

Marvel avslöjar snart sina planer för MCU:s framtid

De kommande fem åren är redan spikade. Är det under sommarens Comic-Con som vi får veta mer?
Marvel Studios och Kevin Feige har en femårsplan för sina filmer efter "Avengers: Endgame". (24 april) Men de kommer att prata om dem i detalj först efter att "Spider-Man: Far From Home" kommit ut på bio i början av juli. Möjligen får vi hela lineupen presenterad under Comic-Con senare i sommar, men det är inget som Feige vill bekräfta ännu.

Däremot låter det som att X-Men och andra Fox-hjältar, som nyss kommit hem till Marvel, får vänta i några år innan de blir en del av MCU.

Läs mer nedan.
 
 
En Marvel-era går i graven när "Avengers: Endgame" får premiär om två veckor. Det sägs att flera av skådespelarnas kontrakt går ut, och det kan bli sista gången vi får se några av våra favorithjältar.

Men det saknas knappast karaktärer för Marvel att filma, speciellt nu när Disney också har hela Fox superhjältestyrka att tillgå. Fansen väntar spänt på besked om hur Disney och Marvel vill hantera Deadpool, X-Men och Fantastic Four. Vi får dock vänta till åtminstone i sommar innan vi får veta mer.

Marvel Studios chef Kevin Feige säger till IGN att han inte ens kan bekräfta om Marvel kommer medverka på Comic-Con i sommar... "eftersom det vore en slags Endgame-spoiler".

- Vi kommer att fortsätta göra filmer, och vi kan berätta om dem kort efter att "Spider-Man: Far From Home" kommit ut, säger han.
 
 
"Spider-Man: Far From Home" släpps i juli och inleder Marvels Fas 4. Vilka andra filmer som följer är inte officiellt ännu, fast vi har redan hört mycket om bland annat "Black Widow", "The Eternals", "Shang-Chi" och "Guardians of the Galaxy vol. 3".

I en annan intervju med IO9 berättar Feige att studion har en femårsplan, men att den inte inkluderar Fox-hjältarna. Fox/Disney-affären gick i hamn i mars, och det är först nu som Marvel kan börja fundera på deras framtid.

- Det kommer att ta ett tag. Vi har en femårsplan som vi började jobba på innan affären var i hamn. Det är skönt att de (X-Men) har kommit hem, men det kommer dröja mycket länge.