Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2015 | 22:10

Efter "Askungen" kommer "Skönheten och odjuret"

Fler Disneyklassiker görs om som spelfilmer.
I helgen gick "Berättelsen om Askungen" upp på världens biografer, och sopade mattan med konkurrenterna. Med den och fjolårets succé "Maleficent" har Walt Disney Studios verkligen hittat sin nya nisch. 

Och det ska inte dröja länge innan nästa klassiska saga får liv med riktiga skådespelare. Om exakt två år, den 17 mars 2017, har man satt premiären av "Beauty and the Beast"

Emma Watson är flickan som räddar den förhäxade prinsen, spelad av Dan Stevens ("The Guest"). Förutom Josh Gad och Luke Evans finns också Kevin Kline och Emma Thompson i rollistan. Den sistnämnda ska, med lite hjälp från CGI-trolldom, spela tekopp. Regisserar gör Bill Condon (som gjorde Twilight-sagans tvådelade "Breaking Dawn").

Nästa vår får också sin del av Disneymagi. Den 15 april 2016 är det nämligen premiär för "Djungelboken" i en ny live action-version. Scarlett Johansson och Idris Elba lånar ut sina röster till några av djungelns invånare.

Nyligen fick också Tim Burton uppdraget att förverkliga en spelfilm av den animerade klassikern "Dumbo" om cirkuselefanten som lärde sig att flyga. En premiär våren 2018 låter väl inte helt otippat.
| 16 mars 2015 22:10 |