Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 juli 2014 | 12:00

"Edge of Tomorrow" kunde ha slutat mycket annorlunda

Tom Cruises tidshoppande sci-fi-äventyr hade först en betydligt mörkare final. (Varning för spoilers om du inte har sett filmen.)
Med ett snittbetyg på 3,6 av 5 verkar MovieZines läsare mer än väntat nöjda med "Edge of Tomorrow". Frågan är om filmen hade fungerat lika bra med ett olyckligt slut? Kanske med huvudpersonen död?

Det var nämligen planen innan Tom Cruise lade sig i. Skådespelaren insisterade på att de komiska bitarna från originalförlagan (mangaserien "All You Need is Kill") kom med i filmen; en slags skruvad och mörk humor som manusförfattaren Chris McQuarrie knappt själv hade noterat. Och med humorn på plats föddes behovet av ett gladare slut. McQuarrie berättar:

- Jag ville alltid avsluta filmen på helikoptern. Man måste kastas tillbaka och undra: "Hände filmen överhuvudtaget?" För att ett sådant slut skulle fungera måste en miljon saker göras både i manus och rent visuellt. Det skapade många utmaningar och en stor debatt för oss. 

- Jag vet att slutet var kontroversiellt för många. En del gillade inte det och de hade föredragit ett olyckligt slut. Det var vi inte intresserade av. Det kunde inte sluta dystert.

Läs mer i Christopher McQuarries intervju med FilmSchoolRejects.

Läs också: 

| 4 juli 2014 12:00 |