Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2017 | 09:00

”Skyscraper” siktar på sommarpremiär 2018

Dwayne Johnson berättar mer om sin nya actionthriller.
Universal Studios har gett Dwayne Johnsons nya actionäventyr ”Skyscraper” ett premiärdatum. Mitt i sommaren 2018 är det läge att ta med en extra stor popcorn och bänka sig i biosalongen för filmen som kallats ”Die Hard i Kina”. 

- Det handlar om en brand i världens högsta byggnad. Ett brinnande inferno som sträcker sig 1,5 kilometer upp i skyn, och min fru och barn är fast på den översta våningen, berättar Johnson själv på Instagram.

Vilken tur att de har en actionhjälte som make och pappa. Johnson ska spela en amerikansk krigsveteran som också jobbat med att frita gisslan åt FBI. 

- Min karaktär är inspirerad av de tusentals veteraner och krigshjältar som jag fått äran att skaka hand med genom åren. Han är också en hyllning till de vanliga män och kvinnor som trotsar oddsen varje dag, och gör allt de kan för at skydda och rädda sin familj. 

Bakom kameran står regissören Rawson Marshall Thurber, som tidigare gjort komedin ”Dodgeball” samt ”Central Intelligence” med Dwayne Johnson och Kevin Hart. I augusti börjar inspelningen i Kina. Johnson kommenterar:

- Tur att jag inte är höjdrädd. Men på tusen meters höjd är det en annan historia. 



”Skyscraper” får biopremiär den 13 juli 2018.
| 16 mars 2017 09:00 |