Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 april 2022 | 09:30

"Dungeons & Dragons"-filmen har en officiell titel

Chris Pine spelar huvudrollen i det 80-talsdoftande actionäventyret "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves". Biopremiär våren 2023.
Den kommande "Dungeons & Dragons"-filmen har fått en undertitel. I ett instagram-inlägg avslöjas "Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves" som den officiella titeln. Biopremiären är satt till 3 mars 2023.
 
Filmen bygger på ett populärt rollspel och har lockat en stjärnspäckad ensemble med Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page ("Bridgerton"), Justice Smith ("Jurassic World: Fallen Kingdom"), Sophia Lillis ("Det") och Hugh Grant som skurk.
 
 
Pine beskriver filmen som en blandning av "Game of Thrones" och "The Princess Bride" med en gnutta "Monty Pythons galna värld"-humor:
 
- Vi hade väldigt kul när vi spelade in den. Det blir många skratt. Mycket spänning. Den har en 80-talskänsla med lite "Goonies"-vibbar. Min rollfigur är den ultimata partyfixaren. Det kan bli riktigt bra. Vem fan vet? Men John och John kan komedi, de gör filmer med hjärta, och vi har fantastiska skådespelare med oss. Och det är allt man kan be om. 
 
John och John, det är alltså regissörerna Jonathan Goldstein och John Francis Daley, kända för komedin "Game Night". De har också skrivit manus till "Horrible Bosses" och "Spider-Man: Homecoming". Det låter med andra ord som ett actionäventyr som kommer luta sig mot mycket humor - vi ser fram emot en första trailer någon gång i sommar.
| 22 april 2022 09:30 |