Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 september 2021 | 20:20

"Dune 2" kan spelas in redan 2022

Iallafall om filmen får grönt ljus av Warner Bros. Och det är ett stort "om".
Denis Villeneuve spiller ingen tid. Om Warner Bros ger grönt ljus åt en fortsättning på "Dune", kan filmen spelas in redan nästa år. Det berättade regissören för IGN under en pressträff nyligen.
 
- Jag är redo att köra igång ganska snabbt. Med en så pass stor film måste man fortfarande bygga miljöerna och skapa kostymer, så vi pratar månader. Men om det finns entusiasm och filmen får grönt ljus snabbt, så kan vi säkert börja filma redan 2022.

Villeneuve säger också att den första filmen bara är ett "smakprov" och att andra filmen blir "huvudrätten":

- Det svåra var att presentera den här världen för er, introducera publiken för kulturen, de olika familjerna och planeterna. När detta är gjort öppnas en enorm sandlåda. Det kan bli helt galet.
 
 
Kommande "Dune" är den första halvan av Frank Herberts episka rymdsaga, och planen har alltid varit att berätta historien i två delar. Men studion var inte villiga att ta risken, och man valde att spela in del ett först.
 
Nu gäller det att biopubliken strömmar till för att "Dune Part Two" ska bli verklighet. Villeneuve har minst sagt några nervösa veckor framför sig. Pandemin får fortfarande många att stanna hemma, och de första recensionerna av "Dune" har gjort det tydligt att det inte rör sig om någon fartfylld, publikfriande popcornrulle. 
 
 
"Dune" (del ett) får svensk biopremiär 15 september. 
| 6 september 2021 20:20 |