Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 oktober 2023 | 14:50

Ny komedi med Seth Rogen floppar på bio i USA

Trots att både kritikerna och publiken har gett filmen höga betyg.
Dramakomedin ”Dumb Money” driver med Wall Street och aktievärlden, men har det själv ekonomiskt kämpigt.
 
Filmen har varit ute på amerikanska biografer i två veckor i en begränsad upplaga, och ökade till över 2800 biodukar under helgen. Men intäkterna är inte särskilt imponerande. 3,5 miljoner under helgen som gått och drygt 8 miljoner totalt - branschtidningen Variety har just gått ut och kallat ”Dumb Money” för en flopp.
 
Tråkigt nog verkar ”Dumb Money” vara en film som tilltalat både kritikerna och de tittare som faktiskt gick och såg den. IMDB-betyget ligget på 7,1 och på Rotten Tomatoes är filmen stämplad ”Fresh” med 84% nöjda recensenter.
 
 
Den verklighetsbaserade filmen berättar "den otroliga historien om hur vanliga människor spelade ut Wall Street och blev rika genom att förvandla videospelsbutiken GameStop till världens hetaste aktie".
 
Rollistan är fylld med kända namn som Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D'onofrio, America Ferrera, Shailene Woodley och Seth Rogen. Men på grund av strejken i Hollywood får ingen av stjärnorna promota sin film, vilket säkert hade kunnat hjälpa fler att upptäcka "Dumb Money".
 
"Craig Gillespies gestaltning av ett av finanshistoriens mest minnesvärda ”short squeezes” har ett drivigt tiktok-tempo och är välspelad, men saknar politiskt vågad nerv och är onödigt tung på facktermer", skriver MovieZines recensent Katarina Emgård.
 
På fredag går "Dumb Money" upp på svenska biodukar.
 
| 2 oktober 2023 14:50 |