Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 november 2014 | 21:00

"Dum & dummare 2" har en hemlig stjärna på besök

…och ingen märkte något.
Vi älskar oväntade cameos i filmer! Men lika vanligt är det tyvärr att hemligheten avslöjas långt innan biopremiär. "Dum & dummare 2" har dock lyckats att fånga en ständigt omtalad skådis i en hemlig roll, så hemlig att du troligen missar den även om du har sett filmen. 

Det är nämligen närmast omöjligt att känna igen mannen under gasmasken, han som delar lägenhet med Jeff Daniels karaktär.

Nej, det är inte Bryan Cranston som Walter White.

Nej, det är inte heller Jennifer Lawrence (bröderna Farrelly säger att de själva spred ryktet om hennes medverkan, när de hörde att hon var ett stort fan av första filmen).

Sista chansen. Kolla klippet nedan, låter det bekant?


Okej. Nu till facit! 

Ingen mindre än Bill Murray döljer sig i den korta rollen som methkokande Ice Pick. Murray spelade i Farrellys komedi "Kingpin" på 90-talet, och övertalades till ett litet inhopp för gamla goda tiders skull. Hade det inte varit för att hans namn stod i eftertexterna hade vi förmodligen fortfarande undrat...

Inget slår förstås Bill Murrays cameo som sig själv i skräckkomedin "Zombieland", men vi uppskattar alltid att se (eller inte se) honom i nya roller, hur små de än må vara.
| 13 november 2014 21:00 |