Film

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juni 2022 | 14:00

Duke Nukem blir film från “Cobra Kai”-skaparna

Vi har tidigare rapporterat om att en film om Duke Nukem har varit i planeringsstadiet med John Cena i huvudrollen. Fyra år har gått sen sist, men nu kommer nyheter om projektet.
Hollywood Reporter skriver att genierna bakom “Cobra Kai” - uppföljaren/rebooten av “Karate Kid” nu ligger bakom filmen om 90-talets kanske mest muskulösa spelhjälte, Duke Nukem, och att Legendary Entertainment (studion bakom “Dune” och “Godzilla”) plockat upp rättigheterna från spelbolaget Gearbox Software.
 
Ursprungligen var Duke Nukem en ganska tystlåten man som bara ville rädda jorden från aliens. Senare i uppföljarna utvecklades hans personlighet, och blev istället mer av en traditionell actionhjälte. Därefter i “Duke Nukem 3D”, och “Duke Nukem Forever”, som är det senaste spelet, är han självsäker, sexsistisk, lustigkurre och extremt muskulös.
 
Gearbox Software har med kommande “Borderlands” börjat träda in på filmspåret, så det är inte helt konstigt att de vill göra Hollywood-produktioner av sina andra franchises. Spelfilmer brukar oftast sluta i katastrof, men med just “Borderlands” har de lyckats få tvåfaldiga Oscarsvinnaren Cate Blanchett i huvudrollen, så det kanske säger något om vad vi har att vänta. Förhoppningsvis lyckas “Cobra Kai”-gänget få en huvudperson av samma kaliber till “Duke Nukem”. Om det är just John Cena låter jag vara osagt.
 
Vem borde spela huvudrollen i Duke Nukem?
| 12 juni 2022 14:00 |