Film

Skribent

MovieZine

11 april 2022 | 08:15

Du får inte längre ta med eget godis in på Filmstadens biografer

Biokedjans nya besked till besökarna: "Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis eller popcorn".
Det är inte längre tillåtet att ta med din egna godispåse eller läsk in på Filmstadens biografer. Förra veckan fattades beslutet hos landets ledande biokedja om att förbjuda medhavda snacks i salongerna, skriver Aftonbladet. Tanken är allt ska köpas på plats från biografens egna utbud.
 
"Filmstaden tillåter inte att man tar med egen dryck, mat, snacks, godis, popcorn osv in i biografen. Vi har ett stort utbud av dryck, mat, snacks, popcorn och godis i våra butiker, för att alla ska kunna hitta något som passar dem", står det att läsa på hemsidan.
 
Informationen har ännu inte hunnit gå ut till alla biografer eller besökare.
 
– Då detta fortfarande är nytt så har jag förståelse för om det kan komma som en smärre chock för dem som ännu inte tagit del av beskedet, säger Caroline Hellström, pressansvarig på Filmstaden, till TT.
 
MovieZine har sökt Filmstaden för en kommentar.
 

Biobesökarnas kritik: "Känns lite girigt"

 
Filmstadens beslut möts av förvåning och besvikelse bland filmfans. I MovieZines Facebook-grupp handlar flera kommentarer om biografernas tunna och dyra utbud av snacks:
 
"Jag personligen tycker att Filmstadens sortiment är alldeles för överprisat och deras utbud faller mig inte i smaken. Därför så brukar jag ta med en bunke med smågodis och en kolsyrad vatten. Verkar som jag får sluta med det" kommenterar Jimmy O. 
 
"För mig har det varit skönt att alltid fått välja själv vad man vill ha med sig, inte så att man alltid är sugen på popcorn eller en stenhård liten påse Ahlgrens bilar... för det är ungefär det man kan välja på. Näe, det här var verkligen trist" tycker Sandra S.
 
"Haha, jag trodde att det redan var förbjudet! Skämts som en hund varje gång jag gått på bio med någon som tagit med sig eget snacks" skriver Michelle K. 
 
"Hm... jag brukar ju alltid köpa snacks på bion för att stötta dem då jag inte vill att biografer ska dö ut. Men att ta bort alternativet känns lite girigt", kommenterar André G.
 
"Inget konstigt egentligen. Trodde det redan var så. Man tar ju inte med egen mat och dryck till nattklubbar, restauranger, idrottsevenemang eller konserter" tycker Magnus E.
 
(Toppbild: Jakobsson Communication)
| 11 april 2022 08:15 |