Film

Skribent

Andreas Samuelson

26 juni 2023 | 14:20

”Drive”-regissörens otippade nästa projekt: en filmatisering av Fem-böckerna

Den danske regissören går från tungt till lättsamt när han tar sig an de klassiska brittiska ungdomsböckerna om fyra barn och en hund på äventyr.
Refn är klar som skapare och exekutiv producent för tre 90 minuter långa BBC-filmer baserad på Enid Blytons bokserie, skriver Deadline. De 21 böckerna är några av världens bäst säljande romaner för barn och har tidigare filmats för både TV samt en tysk långfilm 2012.
 
- Hela mitt tid har jag med alla krafter kämpat för att förbli ett barn med lust för äventyr. Genom att återskapa Fem-gänget så bevarar jag det begreppet genom att ge liv åt dessa ikoniska historier för en progressiv ny publik, och ingjuter barndomens odefinierbara lockelse och förtrollning för nuvarande och kommande generationer, säger Refn om projektet.
 
Patricia Hidalgo, redaktör för BBC Children, tillägger:
 
- Dessa berättelser är älskade över hela världen och att föra familjer samman är en viktig del av vår strategi så vi hoppas att det introducerar en ny generation tittare till dessa underbara äventyr.
 
Det är ett oväntat steg i en ny riktning för Refn, som slog igenom ”Pusher”-filmerna och etablerade sig utomlands med kultrullar som ”Drive” och ”The Neon Demon”. Senaste åren har han gjort TV i form av thrillerserien ”Too Old To Die Young” samt övernaturliga ”Copenhagen Cowboy”. Det blir minst sagt intressant hur han tolkar det ikoniska Fem-gänget och hur mycket neonfärger han lyckas nästla in i produktionen...
| 26 juni 2023 14:20 |