Film

Skribent

MovieZine

3 april 2020 | 08:00

Många vill stötta biografer under Corona-krisen

Draken Films initiativ ger utdelning. Mer än 250 000 kronor ska delas ut till lokala biografer i kris.
För två veckor sedan lanserade Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film initiativet att skänka hälften av alla nya prenumerationsintäkterna till kvalitetsfilmbiografer i Corona-kris. Intresset för initiativet har varit stort och redan nu ser Draken Film fram emot att kunna betala ut över en kvarts miljon kronor till behövande biografer.

– När publiken lämnar biograferna för att istället streama film hemma står biograferna inför större utmaningar än någonsin. Det känns jättefint att vi som VOD-plattform kan bidra med något just nu och att vi på bara några veckor samlat ett så stort stöd, säger Olle Agebro, innehållsansvarig på Draken Film, i ett pressmeddelande.

- För många biografer handlar det om pengar som täcker en månads biografhyra eller en biografföreståndarlön under en period då de inte har några andra intäkter överhuvudtaget.
 
Skänker hälften av intäkterna
 
Coronakrisen innebär ett hårt slag mot de oberoende biograferna. Mot bakgrund av det skapade Draken Film initiativet att under ett halvårs tid skänka hälften av intäkten för alla nya prenumeranter till kvalitetsfilmsbiograferna.

Publiken kan se nya biofilmer i hemmet, samtidigt som de skapar förutsättningar för att deras lokala biograf ska finnas kvar när krisen är över. Varje ny prenumerant bestämmer själv vilken kvalitetsfilmsbiograf de vill stödja.

De senaste veckorna har bioaktuella filmer som "Porträtt av en kvinna i brand" och "Jag och min bror" haft premiär på Draken Film. Snart kommer andra nya bioreleaser tillgängliggöras såsom "En vit, vit dag", "Give Me Liberty" och "En kvinnas val".
| 3 april 2020 08:00 |