Film

Skribent

Anders Eklöf

15 augusti 2022 | 21:58

"Dragon Ball Super: Super Hero" får svensk biopremiär

Kamehameha! Den senaste "Dragon Ball"-filmen får premiär på svenska biografer redan den 26 augusti.
Tidigare i somras hade filmen "Dragon Ball Super: Super Hero" biopremiär i Japan, där den fått till mesta del positiva recensioner och sålt en hel del biljetter.
 
Mangaserien "Dragon Ball" av Akira Toriyama är en idag en av de allra största japanska serierna i världen, sedan den gick mellan 1984–1995. Serien var den största anledningen till att manga fick ett fotfäste i Sverige under tidigt 2000-tal, då förlaget Bonnier Carlsen började ge ut dem. Animeserien sändes dock aldrig hos oss, trots seriens popularitet.
 
För några år sedan fick franchisen en återuppväckelse med filmen "Dragon Ball Z: Battle of the Gods", som följdes av "Dragon Ball Z: Resurrection F" och "Dragon Ball Super: Broly", samt tv-serien "Dragon Ball Super". Nu är alltså den senaste filmen på gång, som får svensk biopremiär den 26 augusti.
 
Filmen handlar om att Röda bandets armé har återvänt sedan hjälten Son Goku förintade dem som barn. Nu har gruppen återuppstått och skapat de ultimata androiderna, Gamma 1 och Gamma 2. De kallar sig gör superhjältar, men attackerar våra hjältar. 
 
 
 
Som ett långvarigt fan av både mangan och tv-serien ser jag verkligen fram emot detta, då den senaste filmen "Dragon Ball Super: Broly" var ett enormt underhållande spektakel som jag önskar hade gått på bio även här i Sverige.
 
Filmen tjänade in över 120 miljoner dollar över hela världen, så det är glädjande att "Dragon Ball Super: Super Hero" får chansen att gå på bio här i Sverige.
 
De senaste åren har en hel del mer nischade animefilmer utöver Studio Ghibli haft premiär på svenska biografer, som den oerhört framgångsrika "Demon Slayer: Mugen Train", "My Hero Academia: Heroes Rising" och "Jujutsu Kaisen 0: The Movie". Vi har även kunnat läsa i andra medier att något av en mangaboom pågår i flera delar av världen.
 
Ska du se "Dragon Ball Super: Super Hero" på bio? Vad har du för relation till serien?
| 15 augusti 2022 21:58 |