Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 januari 2018 | 23:00

"Downton Abbey"-skaparen gör tv-serie om 1880-talets New York för NBC

NBC har beställt den nya tv-serien "The Gilded Age" av Julian Fellowes, skaparen bakom "Downton Abbey" - med beräknad premiär under 2019.
THR rapporterade tidigare under kvällen att Julian Fellowes ("Downton Abbey") nästa tv-serie blir kostymdramat "The Gilded Age". Serien har precis fått en beställning på en full säsong, bestående av tio avsnitt, från NBC.
 
Den nya tv-serien kommer att utspela sig i New York under 1880-talet, en period då många familjer både förlorade och skapade enorma förmögenheter. Serien kommer att följa Marian Brook, som kommer från en konservativ familj, när hon försöker att ta sig in i en mycket förmögen grannfamilj styrd av den grymme järnvägsmagnaten George Russel - vars son fortfarande är ogift.
 
Fellowes som började arbeta på projektet redan 2012, berättade hur glad han nu är över att äntligen få dela med sig av sin nya skapelse.
 
- Att skriva "The Gilded Age" är som att få en av mina drömmar att gå i uppfyllelse. Jag har varit fascinerad av den här delen av den amerikanska historian under många års tid - och nu har NBC givit mig chansen att ta den till en modern publik. 
 
 
Fellowes som redan 2002 vann en bästa manus-Oscar för filmen "Gosford Park", håller med sin nu nedlagda tv-serie; "Downton Abbey", rekordet för flest Emmynomineringar (för en tv-serie från ett annat land än USA) med totalt 69 nomineringar och 15 vinster. 
 
"The Gilded Age" blir en del av NBC:s 2018/2019-utbud, med premiär någon gång under början av 2019 - om allt går som det ska. 
 
Kommer du som följde "Downton Abbey" följa Fellowes över Atlanten till 1880-talets New York? Kommentera gärna nedan!
| 31 januari 2018 23:00 |