Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

7 november 2013 | 21:01

Don Johnson i "From Dusk Till Dawn"-serien

Robert Rodriguez kultklassiker ska få nytt liv i TV-form och nu har inspelningarna börjat. I en återkommande roll: Don Johnson.

Det är Rodriguez själv som står bakom TV-projektet, som MovieZine skrev om redan i maj. Produktionen av "From Dusk Till Dawn" startade nu i veckan och kommer få tio delar när allt är sändningsklart, vilket enligt USA Today är i början av januari.

"Om filmen var en novell, är TV-serien romanen", säger Rodriguez i ett pressmeddelande.

Rodriguez kommer att regissera de första två avsnitten och är också exekutiv producent för serien.

Serien är alltså baserad på filmen med samma namn, som var en skapelse av Rodriguez och Quentin Tarantino. Mycket kommer vara sig likt i grundstoryn och beskrivs som "en övernaturlig brottssaga". Den handlar om bröderna Gecko som förföljs av ett jättepåbud av poliser och FBI-agenter efter att de rånat en bank och lämnat flera dödsoffer bakom sig. Bröderna tar en familj gisslan för att få tillgång till deras husbil och flyr mot den mexikanska gränsen men stannar till vid en strippklubb som har minst sagt annorlunda strippor...

Det mest kända namnet för TV-serien är Don Johnson ("Miami Vice") som ska spela sheriff Earl McGraw i en återkommande roll. Han var också med i Rodriguez film "Machete" (2010). Som bröderna Gecko ses DJ Cotrona och Zane Holtz.

| 7 november 2013 21:01 |