Skribent

Mats Karlsson

27 november 2013 | 15:01

Dolph Lundgren gör film i Sverige

Actionskådisen styr kosan mot hemlandet och regisserar ett krigsdrama i skärgårdsmiljö.

Dolph Lundgren som på senare år har fått fart på karriären med "The Expendables"-filmerna planerar nu att komma hem till Sverige. Actionskådisen ska filma krigsdramat "Nordic Light" som utspelas i skärgårdsmiljö, rapporterar Aftonbladet.

Lundgren ska regissera filmen som är skriven av den svenske producenten Henrik Jansson-Schweizer ("Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"). Filmen utspelas i skuggan av andra världskriget med fokus på det oinskränkta tyska ubåtskriget som pågick i bland annat Östersjön. Handlingen kretsar kring en kvinna råkar befinna sig där och hon dras in i kriget och blir en avgörande bricka i det krigspolitiska spelet mellan Sverige och övriga Europa.

- I mina diskussioner med Dolph har det känts bra, och även att sälja manuset till dem eftersom de har haft samma vision som jag. Det är inte den typen av film man i första hand förknippar med Dolph Lundgren, säger Henrik Jansson-Schweizer till Aftonbladet.

Men om Lundgren själv kommer att ställa sig framför kameran är än så länge oklart. Inspelningarna startar i januari nästa år.

| 27 november 2013 15:01 |