Film

Skribent

MovieZine

13 juli 2022 | 16:00

Dokumentären ”Girl in the Picture” störst på Netflix just nu

True crime-historien lämnar tittarna skräckslagna: ”100% motsatsen till feelgood.”
Vår fascination för brott och mordmysterier hämtade ur verkligheten tycks visst aldrig ta slut. Det senaste beviset? True crime-dokumentären ”Girl in the Picture”, som toppar Netflix lista över de mest sedda filmerna i Sverige just nu.
 
Sedan premiären förra veckan har den slagit såväl animerade originalfilmen ”Havsmonstret” som actionkomedin ”The Man from Toronto” med Kevin Hart. En riktig tittarsuccé - som skrämmer och berör, enligt kommentarerna i sociala medier. Men vad är det då som är så speciellt med ”Girl in the Picture”?
 
Historien börjar med en ung kvinnas mystiska död. 22-åriga småbarnsmamman Tonya Dawn Hughes hittades påkörd och dödad av en bil i Oklahoma år 1990. Det skulle snart visa sig att hennes identitet var en lögn. Fyra år senare kidnappas hennes son Michael...
 
Ett fascinerande och märkligt fall, som fick sin fulla upplösning först två decennier senare, står nu i fokus för en film som tittarna kallar "något av det mest hemska, skrämmande och sjuka jag sett", enligt The Independent. "Jag saknar ord" skriver en tittare.
 
Även svenska tittare har blivit upprörda: "Fy fasiken vilken misär. 100% motsatsen till feelgood. Tänkte hela tiden att det inte kunde bli värre. Sen blev det värre", kan man läsa på Twitter.
 
"Lika fruktansvärd som makalös!" kommenterar en annan tittare.
 
 

Netflix topp-10: De mest sedda filmerna just nu

 
1. Girl in the Picture
2. Havsmonstret
3. The Man From Toronto
4. Snömannen
5. Primal Fear
6. Love & Gelato
7. Hustle
8. Supersugen
9. Terminator Genisys
10. G.I. Joe: The Rise of Cobra
| 13 juli 2022 16:00 |