Film

Skribent

Alexander Svensson

6 september 2023 | 22:00

Dokumentär om Christopher Lees liv och verk är på gång

En av historiens skådespelargiganter får nytt liv i dokumentären "The Life and Deaths of Christopher Lee".
Sagan om Ringen. James Bond. Dracula. Star Wars. Sir Christopher Lee hade en storslagen karriär som skådespelare i över tvåhundra produktioner fram till sin död i juni 2015.
 
Nu rapporterar Variety att dokumentären “The Life and Deaths of Christopher Lee” är på väg. I dokumentären kommer vi att få en inblick i Lees arbete, men också i hans liv bortom skådespeleriet. Lee var bland annat soldat i andra världskriget, en nära vän till Bond-författaren Ian Fleming, och rocksångare.
 
 
“The Life and Deaths of Christopher Lee” regisseras av Jon Spira, som tidigare gjort dokumentären “Hollywood Bulldogs” (för vilken han intervjuades av MovieZine!). Medverkar i dokumentären gör också bland annat Peter Jackson, John Landis och Harriet Walter. Som berättarröst kommer vi höra Peter Serafinowicz.
 
När vi kan se “The Life and Deaths of Christopher Lee” är ännu en smula oklart, men vad vi vet är att distributionsrättigheterna i Sverige (och resten av Norden) köpts av NonStop Entertainment. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi får dyka ner i den legendariske Christopher Lees historia.
| 6 september 2023 22:00 |